Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Raluca
   24 februarie 2024
   2 urează frunze verzi

   Ficus, pete pe frunze si posibili acarieni

   Buna!
   Am un ficus de 2 ani si ia mers tot timpul foarte bine, a crescut, face frunze noi in continuu, chiar si ramuri fara sa il tai.
   Zilele trecute insa am observat ca i-au aparut pete pe frunze. I-am luat fungicid(Amistar) si insecticid (vertimec 1,8 ec) dar nu sunt sigura daca chiar are daunatori sau nu.
   Nu i-am schimbat locul niciodata, este intr-un loc luminos fara soare direct, temperatura este intre 19 si 21 de grade, il ud cam o data pe saptamana, uneori mai rar.
   Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa il salvez ca imi este tare drag.
   Multumesc anticipat.

   # 207820

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   26 februarie 2024

   Buna ziua. Simptomele observate pe frunzele din imaginile inserate au putut fi cauzate de o afectiune fitopatogena, posibil bacterioza, precum si de atacul unor acarieni. In cazul acesta se recomanda indepartarea frunzelor foarte afectate si efectuarea unui prim tratament cu un insecticid-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Dupa 7 zile de la acest tratament se recomanda realizarea unui al doilea tratament cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Este indicat sa pulverizati solutiile cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe partea inferioara si superioara a frunzelor, cat si pe tulpina. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot aplica si in cazul celorlalte plante din incinta (daca este cazul). Concomitent cu efectuarea tratamentelor, pentru a asigura plantei necesarul de nutrienti si pentru a o revitaliza, este indicata si aplicarea unui ingrasamant precum AMN Powerfertiliser, 500 ml, prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
   In cazul in care, dupa finalizarea tratamentelor, observati in continuare prezenta unor panze fine, dupa 7-10 zile de la finalizarea celui de-al doilea tratament, puteti avea in vedere efectuarea unui al treilea tratament cu insecticidul-acaricid Vertimec 1.8 EC, 10 ml. Avand in vedere starea actuala a plantei, nu se poate preciza evolutia acesteia pe viitor.

   • Acest răspuns a fost modificat acum O lună, 2 săptămâni de către Tom Botanistul.
   # 207967
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi