Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Victoria Brudiu
   3 august 2022
   0 urează frunze verzi

   ficus – pete negre pe frunze

   Buna ziua, am si eu o problema cu ficusul meu. Il tineam in balconul inchis al apartamentului situat pe vest la ultimul etaj. Ii mergea bine pana cand l-am mutat intr-un spatiu comun cu o aerisire precara si cu urme de infiltratii de la ploi. Au aparut niste pete pe frunze, le-am taiat si am mutat planta din nou in balcon. Din motive de renovare l-am dus din nou in uscator unde au aparut in 2 saptamani petele pe mai multe frunze. Ieri l-am scos pe casa scarii unde este multa lumina si caldura si am comandat de pe site-ul dvs o serie de produse antifungice(SCORE, AMISTAR si ORTIVA si un spray organic pentru plante.) Nu ma pricep la plante. T
   Le-am mostenit de putin timp si recunosc ca nici nu am studiat cata vreme au fost bine. Udam ficusul zilnic seara tarziu.
   Puteti sa ma sfatuiti ce sa fac sa il vindec? Mai am o problema cu un hibiscus care e ingrijit pe scara de ani de zile. Anul acesta insa au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si sa cada. Am gasit in frunze un paianjen iar zilele trecute o plosnita de lemn. . A fost plin de flori dar acum vad o multime de frunze intepate si lipicioase.Am dat cu un insecticid recomandat de la farmacia fitosanitara -nu am retinut numele-sotul meu pregatind amestecul. Ce si cum ar trebui sa dau de fapt si cat timp sunt viabile amestecurile preparate?

   # 136948

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 august 2022

   Buna ziua. Din fotografiile inserate, planta prezinta simptome asemanatoare unei bacterioze, acestea fiind accentuate si de un complex de factori abiotici, precum: umiditatea ridicata si constanta a substratului, lipsa fertilizarii, schimbarea repetata a conditiilor de mediu, etc. De moment, este indicata eliminarea frunzelor puternic afectate si efectuarea unui tratament, cu un fungicid pe baza de cupru precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Intrucat umiditatea ridicata a substratului favorizeaza prezenta si propagarea agentilor patogeni puteti avea in vedere si administrarea a doua tratamente prin udare la radacina, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/ 10 L apa, conform instructiunilor din descriera produsului, la un tratament administrandu-se un volum de apa utilizat in mod normal la o udare. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Simultan, se recomanda aplicarea foliara a unui ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, imbunatatind procesul de fotosinteza, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Ulterior, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicidul biologic, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru aceste specii de plante, precum Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului. In cazul hibiscusului sunt diversi factori de natura abiotica ce pot provoca starea descrisa (udarea necorespunzatoare, carente nutritive, scaderea intensitatii luminoase, caldura excesiva, curenti de aer etc.). Pentru moment, se recomanda eliminarea frunzelor afectate si administrarea prin udare a ingrasamantului Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru, conform indicatiilor de pe eticheta produsului. De asemenea, pe intreaga perioada de vegetatie, pentru a asigura hidratarea si stralucirea frunzelor, precum si imbunatatirea procesului de fotosinteza si cresterea rezistentei improtriva daunatorilor, este indicata administrarea: Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml. Pentru alte informatii si sfaturi legate de ingrijirea acestor specii, puteti urmari articoul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire, Trandafir chinezesc, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 137080
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
magnolia-sfaturi-ingrijire
Magnolia
Buruieni Dicotiledonate
Gazon - peluze
iasolie-lamaita-flori-albe
Iasomie (Lamaita)
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
arbusti cultura
Arbusti Fructiferi
hortensia-sfaturi-ingrijire
Hortensia
Cires
samburoase-semintoase
Samburoase si Semintoase
Mar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
Palmieri
pini-sfaturi-ingrijire
Pin
Leandru
nectarin-cultivare-ingrijire
Nectarin

Discuție nouă despre

Despre Ficus
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 238 discuții despre Ficus

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi