Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Rita Cseppento
   14 iunie 2022
   2 urează frunze verzi

   ficus lyrata – pete maro pe frunze

   Buna ziua,
   Ficus lyrata, cu frunze mari sanatoase, ultimele frunze au iesit cu pete maro.
   Am 3 bucati, din care doua au asa frunzele noi, dar nu sunt in aceesasi incapere. Cea sanatoasa si una cu frunze cu pete erau una langa alta.
   Nu se observa nici un dăunător pe frunze. Nu am schimbat locul.
   Multumesc!

   # 131097

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 iunie 2022

   Buna ziua, in cazul ficusului, petele cu o nuanta rosiatica (care vireaza spre maro) de pe cresterile noi (frunzele din varf) sunt caracteristice unei dereglari fiziologice, cunoscuta sub denumirea de edem. Edemul poate aparea in urma unui stres abiotic, iar cea mai frecventa cauza a acestuia este umiditatea ridicata in substrat. In aceste conditii, radacinile absorb apa intr-un ritm mai rapid decat poate planta sa elimine prin transpiratie. Astfel, din cauza presiunii create, celulele se sparg, iar ulterior, testul mort este vizibil pe frunze sub forma petelor respective. In acest caz, pentru a evita formarea de noi edeme, este indicat ca udarea sa se faca moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre udari. Mai multe informatii despre ingrijirea ficusului sunt prezentate si in articolul urmator: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Totodata, pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a asigura cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere si administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale ficusului, precum Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   In plus

   # 131218
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi