Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      30 ianuarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Ficus lyrata – pete brune pe frunze

      Buna ziua!
      Am un ficus lyrata cumparat de la Lidl acum cateva luni si de cand l-am cumparat avea vreo 2 frunze cu marginile înnegrite, insa celelalte erau neafectate.
      Apoi cu timpul, toate au început sa arate asa.
      De crescut, ii cresc frunze noi insa si cele noi devin afectate intr-un final.
      Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va raman recunoscătoare.
      De udat, eu nu ud planta excesiv niciodată, am un indicator de umiditate ca sa nu dau gres.
      Multumesc in prealabil.
      M.

      # 152388

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 ianuarie 2023

      Buna ziua. Din imaginile inserate si informatiile oferite, cel mai probabil deprecierea plantei a fost determinata de unul sau mai multi factori de mediu si de ingrijire: udare necorespunzatoare (prea multa sau prea putina apa), aer uscat, posibil o afectiune de natura fitopatogena etc. Este bine de stiut udarea acestei plante trebuie realizata moderat, atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat, cu cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie complet impregnat. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid substratul atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. Mai multe informatii despre ingrijire se regasesc si in articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In continuare, se recomanda indepartarea frunzelor afectate (intrucat nu isi vor mai reveni), iar pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Solutia se aplica prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In plus, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului.

      # 152421
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi