Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alexandra
   2 aprilie 2023
   4 urează frunze verzi

   Ficus ginseng recent achizitionat – ii cad frunzele

   Bună seara! Am primit un ficus ginseng acum aproape o luna și imediat după au început sa îi cada frunzele. Îl ud regulat și sta într-o zona luminoasa! Oare ii trebuie tratament? Aștept sfaturi

   #159046

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 aprilie 2023

   Buna ziua. Din informatiile oferite, cel mai probabil caderea frunzelor a fost determinata de factorii de mediu si/sau de ingrijire, bonsaii find foarte sensibili la orice modificare a factorilor ambientali (cum ar fi: pozitia, lumina, regimul de udare, oscilatii de temperatura etc), insa doar din informatiile oferite si imaginile atasate nu se poate stabili o cauza exacta a acestui fenomen.
   Referitor la udare (una din principalele cauze care determina caderea frunzelor), este important sa se faca moderat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa se mentina usor reavan (acesta nu trebuie lasat sa se usuce complet). Mai multe informatii referitoare la ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.
   De asemenea, pe parcursul perioadei de crestere, este recomandat sa administrati regulat un ingrasamant precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
   In continuare, este indicata monitorizarea evolutiei bonsaiului, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   #159189
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi