Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Irina
      2 martie 2023
      3 urează frunze verzi

      Ficus ginseng – frunze innegrite

      Buna, am 3 ficusi ginseng, de vreo luna am vazut ca au inceput sa la cada frunze verzi tot mai des. Am vazut ca unele erau innegrite, am gasit pe formul vistru un topic similar si recimandarea de utilizare a solutiei Amistar. Dupa prima utilizare pare ca 2 dintre ri si-au mai revenit ( la cca 5 zile le-am pus si un ingrasamant). Al treilea insa merge tot mai prost, deja a pierdut si mai multe frunze si mare parte din ele s-au ingalbenit. Ar cam fi 10 zile de la tratamentul cu Amistar, nu stiu daca sa fac si tura a 2-a sau sa incerc – macar pt al 3- lea – altceva/ alta solutie? Am pus poza cu frunzele cazute si cu al 3 lea copacel – cum era dupa primul tratament si cum este acum. Ceilalti 2 parca si-au mai revenit.

      # 155710

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 martie 2023

      Buna ziua, cu exceptia simptomelor mentionate (si prezente pe frunzele din primele doua fotografii), per ansamblu, ficusul ginseng din ultimele doua fotografii arata bine. Este cunoscut faptul ca pe langa o cauza de natura biotica, caderea si ingalbenirea frunzelor la bonsai este in general asociata si cu un stres fiziologic provocat de factori precum: schimbarea conditiilor de mediu si a factorilor ambientali (bonsaii fiind extrem de sensibili in acest sens), oscilatii de temperatura, udare incorecta, lipsa nutrientilor, curenti de aer etc. Astfel, avand in vedere aspectele mentionate, si faptul ca ati efectuat deja tratamente cu Amistar, 10 ml, momentan, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si respectarea cerintelor de mediu si de ingrijire specifice bonsailor (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire), precum si administrarea regulata a ingrasamantului special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestuia (Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml), conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 155770
      1 urează frunze verzi
      • Irina
        2 martie 2023

        Multumesc frumos @Tom Botanistul, am luat odata cu Amistar si acel ingrasamant, o sa il aplic si pe acela, sa vedem ce iese…

        # 155820
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi