Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Florina
   14 octombrie 2022
   0 urează frunze verzi

   Ficus ginseng – cadere frunze si daunatori

   Bună ziua!
   Am achiziționat un ficus ginseng din Hornbach acum 4 săptămâni.
   Totul bine și frumos până când au început sa ii cada frunzele verzi care aparent nu avem nici o problema,însă la 3 zile am observat niste pete maronii pe anumite frunze și niște insecte foarte mici, maro care mișunau pe frunzele verzi.
   La cea mai mica atingere cad foarte multe frunze.
   Va rog,spuneți mi cum aș putea înlătura acești dăunători și dacă este cazul sa aplic și un îngrășământ ca să ii susțin vindecarea plantei.multumesc

   #144634

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   14 octombrie 2022

   Buna ziua. Din filmuletul atasat, este posibil ca planta sa prezinte un atac de acarieni. Impotriva acestor daunatori se pot efectua 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un insecticid-acaricid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Totodata, simptomele de patare si de cadere a frunzelor pot fi determinate de factori precum: atacul daunatorilor, schimbarea conditiilor de mediu si de ingrijire, udare necorespunzatoare, curenti de aer, oscilatii de temperatura etc. In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de bacterii benefice, precum AMN BonaVita, 500 ml. Acest ingrasamant contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinii si mareste rezistenta plantei la factorii de stres. Se administreaza prin udare, in doza de 5 ml/1 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile intre ele.
   Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii, precum: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.

   #144641
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi