Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ana Roxana
      20 decembrie 2021
      5 urează frunze verzi

      Ficus Ginseng – cad multe frunze

      Buna ziua, am achizitionat un bonsai Ficus Ginseng in urma cu aprox 1 luna (a fost transportat de curier de la Cluj la Bucuresti). Din nefericire, la perioada scurta dupa achizitie (aprox 1 saptamana), au inceput sa-i cada excesiv frunzele – frunze mici sau mature verzi, unele apuca sa se innegreasca si apoi cad ( a se vedea in poze). Ficusul este amplasat aproape de geam, lumina directa a soarelui vine doar in cursul diminetii, pentru max 1h. Temperatura camerei este constanta, la 21-22 grade – dar aerisesc zilnic camera (curentii de aer rece nu au cum sa bata direct pe bonsai).
      I-am schimbat pamantul si i-am tuns radacinile, sperand ca asta va solutiona problema caderii frunzelor, insa nu s-a ameliorat. Am folosit pamant special pt bonsai + ingrasamant special.
      Il ud aprox 1 data/ sapt, in functie de senzorul de umiditate + daca are pamantul uscat.
      Ma puteti ajuta, va rog? Care credeti ca este cauza caderii frunzelor si ce sa fac pt a o stopa? Tin sa mentionez ca are si muguri noi si frunze proaspete..

      # 113788

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 decembrie 2021

      Buna ziua, din informatiile furnizate, caderea frunzelor a aparut cel mai probabil in urma stresului abiotic suferit, bonsaii fiind extrem de sensibili la schimbarea factorilor ambientali (avand in vedere si achizitionarea lui relativ recenta). De moment, puteti incerca administrarea unui produs pe baza de microorganisme benefice, pentru a ajuta bonsaiul sa depaseasca stresul suferit si sa-si regenereze sistemul radicular in urma transplantarii efectuate: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se poate aplica prin udare, in doza de 10-20 ml/10 litri de apa.
      Ulterior, incepand din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru bonsai Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. Acesta se aplica pe tot parcursul perioadei de vegetatie, la interval de 2 saptamani, odata cu apa de udare, in doza de 10 ml/5 litri de apa. Avand in vedere faptul ca bonsaii sunt plante foarte sensibile la schimbarile de mediu, transplantare, fertilizare, se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 113834
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi