Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mihaela Sarca
   25 ianuarie 2023
   2 urează frunze verzi

   Ficus – frunzele incep sa se ingalbeneasca

   Buna seara. Am observat ca ficusul meu tinde sa se ingalbeneasca. Iar cand am vrut sa-i sterg frunzele fiindca era de praf i-au cazut acele frunze usor ingalbenite.
   Dupa cateva zile am observat pete pe frunze. Atasez si poze, poate cineva a mai intalnit si imi poate da un sfat.
   Este langa usa, unde are lumina. Ud florile o data pe saptamana de regula. Mentionez ca l-am mutat recent în acest ghiveci mai mare. Multumesc.

   # 151460

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 ianuarie 2023

   Buna ziua. Simptomele respective pot fi determinate de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire: udare incorecta, oscilatii de temperatura, scaderea intensitatii luminoase, curenti de aer, stresul suferit in urma transplantarii, probleme de nutritie etc.
   In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si respectarea cerintelor de ingrijire specifice acestor specii (Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire).
   In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinii, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Se administreaza prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa.
   Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 151493
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi