Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandra
      23 aprilie 2023
      2 urează frunze verzi

      Ficus – frunzele au inceput sa i se stranga

      Buna ziua!

      Am in îngrijire acest ficus și in urma cu aproximativ o luna am observat ca frunzele încep sa i se strângă. Privind cu atenție am observat ca niște pânze subțiri de păianjen pe anumite suprafețe. Am cumpărat Nissorun și am pus un sfert in 2 litri de apa după care am pus conținutul intr’un recipient și am pulverizat pe toată suprafața plantei.
      Am aplicat tratamentul de 2 ori in ultimele 2 săptămâni dar frunzele au rămas deformate. Mai mult, frunzulițe care cresc au acum o culoare portocalie. Pe frunze se observa niște puncte albe.
      In urma cu 5 zile am mai adus un pui de ficus iar azi am observat ca și frunzele acestuia încep sa se lase ușor in jos. Este posibil sa se fi îmbolnăvit ?
      Ce îmi sugerați sa fac in aceasta situație ? ( referitor la ambii fiscusi).
      In pozele postate este primul ficus iar in ultima este cel nou.
      Mulțumesc ! ☀️

      # 161263

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 aprilie 2023

      Buna ziua. Micile formatiuni de culoare alba de pe frunzele ficusului par a fi celule marite care contin cristale de carbonat de calciu (cistolite) si apar frecvent in cazul ficusilor. Aparitia acestora nu reprezinta un motiv de ingrijorare.
      In cazul celorlalte simptome (frunze lasate), pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditatea aerului)? Cat de des le udati si ce cantitate de apa utilizati la o udare? Apa utilizata la udare este la temperatura camerei? Ghivecele prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati administrat ingrasaminte? In prezent, se mai observa panzele subtiri/daunatori? Daca da, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, focalizate, cu acestia.

      # 161364
      0 urează frunze verzi
      • Alexandra
        25 aprilie 2023

        Buna ziua!
        Plantele sunt amplasate lângă fereastra, pătrunde o cantitate medie de lumina către ele. Temperatura este de aprox.20 de grade și umiditatea 49 ( umiditatea a fost mai scăzută pe parcursul iernii dar nu știu sa va spun cat a fost).
        Udarea se face cu apa la temperatura camerei o data pe săptămâna sau mai des dacă pământul este uscat, cu aproximativ 1 litru de apa. Ghivecele au orificii pentru drenaj.
        Pentru primul ficus simptomele exista din februarie. Am observat doar un mic dăunător ieri extrem de mic, nu am reușit sa îl fotografiez ( singurul pe care l’am vazut). Nu am aplicat îngrășământ. Am mai observat o zona albicioasă la baza tulpinii.
        Al2lea ficus este aici de 2 săptămâni. In pământul lui am observat niște dăunători ( nu știu exact ce sunt, mici și rapizi, de culoare deschisă) .
        Primele doua fotografii sunt cu primul ficus iar ultimele doua sunt cu cel nou adus.
        Mulțumesc !☀️

        # 161493
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 aprilie 2023

          Din filmulet, cel mai probabil este vorba despre acarieni de sol (soil mites). In mod normal, acestia nu sunt daunatori plantelor, avand un rol important in degradarea materiei vegetale aflata in descompunere.
          Referitor la depunerea alba de la baza plantei/pe peretele ghiveciului, este posibil sa fie vorba despre mucegai. Dezvoltarea mucegaiului pe substratul/in ghiveciul plantelor de interior este favorizat, de cele mai multe ori, de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul substratului. In magazinul nostru, nu avem un produs specific pentru combaterea mucegaiului din ghiveci, insa pentru a evita dezvoltarea acestuia este indicat sa udati planta mai rar, lasand substratul sa se usuce usor intre udari si amplasarea ghiveciului intr-un loc mai aerisit.
          Simptomele de curbare a frunzelor mai pot fi cauzate, pe langa umiditatea necorespunzatoare din substrat, de umiditatea atmosferica scazuta sau de oscilatiile de temperatura. Astfel, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si pulverizarea ocazionala a frunzelor cu apa necalcaroasa, la temperatura camerei. Pentru mai multe informatii referitoare la ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.
          De asemenea, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar ce asigura hidratarea frunzelor, stimuleaza regenerarea plantei dupa anumite conditii de stres si reda stralucirea naturala, precum: Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, aplicta direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
          In plus, pentru a ajuta la revitalizarea si la cresterea sanatoasa a ficusului, puteti opta si pentru administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, aplicat periodic, prin udare, conform instructiunilor.

          # 161597
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi