Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Madalina
   19 noiembrie 2022
   1 urează frunze verzi

   Ficus: frunze cu pete

   Bună seara; am plantat acum o saptamana acest ficus și am observat aceste pete pe câteva frunze. Nu știu exact dacă le avea înainte de a ajunge în posesia mea; după ce l-am primit l-am ținut în apa ceva timp și după l-am plantat și atunci am observat. De asemenea nu stiu daca tulpina este normal sa arate asa.Va rog un sfat, multumesc.

   # 146958

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 noiembrie 2022

   Buna ziua. Ficusul din imagine prezinta simptome similare cu cele provocate de o afectiune fitopatogena (cel mai probabil o bacterioza). in acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor afectate si efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Ulterior, la 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Totodata, intrucat ati transplantat recent planta, pentru a sprijini acomodarea acesteia cu noile conditii, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile.
   Referitor la tulpina, daca portiunea brunificata nu este moale la atingere, atunci cel mai probabil este vorba despre un fenomen ce apare pe masura ce planta imbatraneste, iar tulpina se lignifica (fenomen intalnit si cu termenul de corking). Fiind un proces normal, nu afecteaza dezvoltarea ficusului. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 147012
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi