Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cătălina
      18 ianuarie 2023
      0 urează frunze verzi

      Ficus elastica cu pete pe frunze

      Nu știu ce să mai fac cu ea. Au căzut până acum 4 frunze. Se fac așa că cea din fotografie și apoi cade. Ghiveciul l-am schimbat. Nu ud des. Un sfat vă rog

      # 150210

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 ianuarie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, va rugam sa ne oferiti cateva detalii suplimentare: Care sunt conditiile de mediu (ex temperatura, lumina, umiditatea aerului) Planta este amplasata langa o sursa de caldura (ex: incalzire in pardoseala, calorifer etc.)? De cand detineti planta? Cand au aparut primele simptome de depreciere (inainte sau dupa transplantare)? Ati aplicat ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Cu ce cantitati de apa efectuati udarea si la ce interval de timp?

      # 150302
      0 urează frunze verzi
      • Caty
        25 ianuarie 2023

        Mi-a adus-o soțul de la cineva din piață. Au început să se usuce frunzele înainte de transplantare. Nu o ud des, cam odată pe săptămână și cu puțină apă. Temperatura camerei este de 20 grade, umiditatea cam 65. 70%. La început stătea pe un dulap unde nu era multă lumină. Unde stă acum este oprit caloriferul de dedesubt. Camera este un living open space care este încălzit cu un convertor care dă în cameră un aer cald dar planta nu este aproape de acesta. I-am pus o singură dată un îngrășământ pentru flori verzi, dar frunzele cad de dinainte. Frunzele încep să se păteze și durează cam 2-3 săptămâni și apoi cade. Aș vrea să nu o pierd

        # 151333
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 ianuarie 2023

          Buna ziua. In acest caz, cel mai probabil deprecierea plantei a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si de ingrijire: schimbarea conditiilor de mediu, fluctuatii de temperatura, curenti de aer, posibil o afectiune la nivelul radacinii etc. In acest caz, este indicata eliminarea frunzelor afectate (acestea nu isi vor mai reveni), iar pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele cu un fungicid biologic, precum: Dynamic, 100 g, aplicat prin udare, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Acesta, pe langa efectul de combatere a bolilor fungice, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor. De asemenea, este important de retinut ca udarea trebuie sa se efectueze moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, folosind insa o cantitate suficienta de apa.
          In plus, pentru a creste rezistenta plantei la diferite conditii de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului. De asemenea, pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.

          # 151357
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi