Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Rusu Florentina
      3 martie 2022
      1 urează frunze verzi

      ficus cu paduchi testosi si pete pe frunze

      Bună. La începutul lunii Ianuarie am primit un ficus de la cineva,cât a fost la persoana respectiva nu a avut probleme,dar de prin februarie a început sa mi se usuce. Îl țin într-o camera unde nu are contact direct cu razele soarelui,dar luminata. Am încercat sa o mut în alta camera mai întunecată dar parca e mai rău. L-am mutat înapoi la locul inițial. Nu înțeleg ce are. Un sfat va rog.
      Mulțumesc

      # 119092

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 martie 2022

      Buna ziua, acesta pare afectat de paduchii testosi, iar petele de pe suprafata frunzelor apar in general din cauza unui patogen de sol (instalat in urma umiditatii ridicate din substrat). Impotriva daunatorilor lor se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa sau Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 2 tratamente la un interval de 7 zile, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento, al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan, la 7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml in doza de 2 ml/10 L. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed. De asemenea, impotriva patogenului de sol, este indicata efectuarea a 1-2 tratamente cu fungicidul biologic Dynamic, 100 g, aplicat prin udare. Pe parcusul perioadei de vegetatie, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat acestor specii, care sa stimuleze cresterea vegetativa si sanatoasa, precum: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml. Pentru a imbunatati procesul de fotosinteza si a obtine o strulucire naturala a frunzelor, este indicata aplicarea unui tratament revigorant, precum: Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml.

      # 119095
      0 urează frunze verzi
    • Adi
      3 martie 2022

      Schimba pământul vezi cum reacționează și după treci la chimicale
      Înainte de toate ia o frunza mai sănătoasă de la el și o încasări într-un șervețel pulverizat cu scorțișoară
      dupa care pui intrun borcan cu apa gentil cat sa fie tulpina de 0.5 cm in apa si urmaresti nivelu apei completând saptamanal si la luna inlocuirea apei; .. în acest fel îți faci o planta noua dacă nu reușești sa o salvezi. PREVENTIV VORBIND

      # 119151
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi