Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana
   29 septembrie 2022
   3 urează frunze verzi

   Ficus cu frunze ingalbenite

   De 4 luni am primit aceasta planta. Primele 3luni a stat in dormitor, iar dupa ce am observat ca i se ingalbenesc si cad frunzele de la baza, una cate una, am mutat o in camera de zi, unde exista mai multa lumina. Acum doua saptamani, i.am schimbat si ghiveciul, si i.am mai taiat si radacini. Nu stiu daca am facut neaparat bine, caci in cateva zile au inceput urmatoarele frunze la rand sa se ingalbeneasca. Ma gandesc ca poate e stresata ca tot a avut parte de schimbari, insa tare imi doresc sa nu se ingalbeasca toate frunzele. Mentionez ca planta este udata la 5zile, cand pamantul incepe usor sa se usuce. Deasemenea am observat ca fata de cand a ajuns la mine , frunzele parca sunt mai aplecate. Mulțumesc pentru raspuns.

   # 143256

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 septembrie 2022

   Buna ziua. Simptomele de ingalbenire si cadere a frunzelor pot fi cauzate de o serie de factori abiotici, precum: udarea necorespunzatoare, schimbarea conditiilor de mediu, stresul survenit in urma transplantarii etc., insa poate fi si un fenomen normal, ce intervine odata cu imbatranirea frunzelor.
   In continuare, se recomanda indepartarea frunzelor ingalbenite (deoarece nu isi vor mai reveni) si mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv. Mai multe informatii despre ingrijirea ficusului se regasesc si in articolul nostru: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.
   De asemenea, se recomanda si administrarea unui ingrasamant bogat in bacterii benefice, care imbunatateste calitatea substratului, stimuleaza formarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml, aplicat prin udare, in doza de 5 ml/1 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile intre ele.
   Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de crestere, pentru a sustine dezvoltarea frunzelor si cresterea sanatoasa a ficusului, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii, precum: Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, in doza de 10 ml/1 L apa, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 143329
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi