Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Teodora
      6 octombrie 2021
      0 urează frunze verzi

      ficus cu frunze galbene ce cad

      Îl am de 2 luni ..la achiziție l-am pus intr-un ghiveci mai mare . Și intr-un loc nu foarte luminos …treptat au început sa se îngălbenească tot câte o frunza ..recent I am schimbat locul plasandu-l lângă geam are f multă lumina acum dar frunzele continua sa cada Apreciez ca udarea nu q fost foarte abundenta ca. O data la săptămână..

      # 109023

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 octombrie 2021

      Buna ziua, in general, caderea frunzelor la ficus poate avea mai multe cauze, fiind corelate cu stresul abiotic provocat de: schimbarea conditiilor de mediu/a ghiveciului, oscilatii de temperatura, prezenta curentilor de aer, udarea incorecta (fiind necesar si ca ghiveciul sa prezinte orificii de scurgere a apei). Totusi, avand in vedere ca per ansamblu arata bine, fenomenul de cadere a frunzelor poate fi si unul obisnuit in aceasta perioada, cand intensitatea luminoasa scade treptat (unele specii de ficus tind sa-si piarda frunzele toamna sau iarna cand se intampla acest lucru). Astfel, daca in camera respectiva conditiile sunt mentinute aproximativ constante, este indicat sa monitorizati cu atentie planta o perioada pentru a observa schimbarile aparute. In continuare se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a imbunatati calitatea substratului si pentru a stimula depasirea perioadei de stres, se recomanda aplicarea prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice: AMN BonaVita, 500 ml. Se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile.
      In plus, Incepand din primavara, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa si cresterea sanatoasa: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml sau Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru.

      # 109053
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi