Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Beatrice
      6 martie 2023
      4 urează frunze verzi

      Ficus benjamin – cadere frunze

      Buna seara! De vreo 2 luni au inceput sa-i cada in numar mare frunzele ficusului meu. Unele dintre ele se ingalbenesc partial si cad, dar cad si unele sanatoase verzi. Am inceput sa-i aplic solutia “ficus freund” dar nu am vazut nici o schimbare. Este amplasat intre doua ferestre mari, are multa lumina indirecta. Il ud o data la 12-14 zile cu 1,5-2 l de apa. In casa nu sunt mai mult de 21,5 grade. Ce ma sfatuiti sa-i fac?

      # 156053

      6 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 martie 2023

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, avem rugamintea sa ne mai furnizati cateva informatii: ati observat prezenta unor daunatori sau panze foarte fine (verificati cu atentie ambele parti ale frunzelor)? Ati sesizat depuneri/pete pe frunze? In incinta respectiva sunt curenti de aer, fluctuatii de temperatura? Ficusul se afla in apropierea vreunei surse de caldura? Ghiveciul respectiv prezinta orificii de drenaj?

      # 156113
      0 urează frunze verzi
      • Bologa Beatrice
        8 martie 2023

        Buna ziua! Daunatori si panze nu. Unele frunze au ca un punct de grasime pe spate iar altele incep sa se ingalbeneasca de la varfuri si cad. Este pus langa o usa care da in exterior dar acum fiind iarna o deschidem extrem de rar. Ca idee, de 2 ani este in acelasi loc. Langa sursa de caldura nu. Orificii de drenaj are ghiveciul. Multumesc!

        # 156196
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          8 martie 2023

          Simptomele din fotografiile atasate nu par specifice unei boli sau atacului unui daunator, ci, avand in vedere perioada in care ne aflam (inceput de martie, respectiv debutul perioadei de vegetatie), este posibil ca fenomenul de cadere a frunzelor sa fie inca corelat cu stresul suferit in urma modificarilor conditiilor de mediu din timpul iernii (comparativ cu cele de pe parcursul perioadei de vegetatie), insa, doar pe baza imaginilor nu se poate determina cu exactitate o cauza. In acest caz, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, precum si reluarea proceselor vegetative, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, conform recomandarilor de pe eticheta. Totusi, este important de mentionat faptul ca, fenomenul nu se va stopa brusc, de aceea, este indicat sa monitorizati planta o perioada si in cazul in care mai apar si alte simptome (sau acestea se accentueaza), va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 156228
          2 urează frunze verzi
    • Beatrice
      17 decembrie 2023

      Am inceput sa vedem prin casa aceste musculite negre, cu gandul ca au aparut o data cu fructele noi cumparate si lasate pe blat. Dupa un timp s au inmultit, pt a descoperi acum ca sunt foarte multe la baza ficusului nostru benjamin. Copacelului nu i a fost nimic schimbat ca si tratament, ii aplic tot ceva recomandat de dvoastra, ingrasamantul “ficus freund”.
      Le putem combate cumva? Multumesc anticipat!

      # 200467
      1 urează frunze verzi
    • Florentina
      17 decembrie 2023

      Bună ziua. Pentru musculițe v-aș recomanda un insecticid cu spectru larg, Mospilan 20 SG, 3 g pe care să îl pulverizați pe frunze și pe sol în doză de 3 g/10 L apă. De asemenea, puteți continua să folosiți capcanele adezive pentru controlul musculițelor.

      # 200487
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        18 decembrie 2023

        Buna ziua. Musculitele respective par a fi fungus gnats, ce infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este este aceea de a acorda atentie atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale speciei. Totodata, este indicata si inlocuirea primilor centimetrii de substrat (acestea se gasesesc de regula acolo), cu unul nou, proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). In cazul in care considerati ca este necesar, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid cu spectru larg de combatere, precum Mavrik 2 F, 5 ml sau cel recomandat mai sus (Mospilan 20 SG, 3 g).
        Ulterior, intrucat procesul de reducere a populatiei musculitelor negre poate fi de lunga durata, pentru a captura exemplarele ramase si pentru a tine populatia sub control, ca sa nu mai reprezinte un factor de disconfort, este indicata utilizarea in continuare a capcanelor adezive (ex. Butterfly Guard, set 10 bucati).

        # 200506
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi