Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Beatrice
   6 martie 2023
   3 urează frunze verzi

   Ficus benjamin – cadere frunze

   Buna seara! De vreo 2 luni au inceput sa-i cada in numar mare frunzele ficusului meu. Unele dintre ele se ingalbenesc partial si cad, dar cad si unele sanatoase verzi. Am inceput sa-i aplic solutia “ficus freund” dar nu am vazut nici o schimbare. Este amplasat intre doua ferestre mari, are multa lumina indirecta. Il ud o data la 12-14 zile cu 1,5-2 l de apa. In casa nu sunt mai mult de 21,5 grade. Ce ma sfatuiti sa-i fac?

   #156053

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 martie 2023

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, avem rugamintea sa ne mai furnizati cateva informatii: ati observat prezenta unor daunatori sau panze foarte fine (verificati cu atentie ambele parti ale frunzelor)? Ati sesizat depuneri/pete pe frunze? In incinta respectiva sunt curenti de aer, fluctuatii de temperatura? Ficusul se afla in apropierea vreunei surse de caldura? Ghiveciul respectiv prezinta orificii de drenaj?

   #156113
   0 urează frunze verzi
   • Bologa Beatrice
    8 martie 2023

    Buna ziua! Daunatori si panze nu. Unele frunze au ca un punct de grasime pe spate iar altele incep sa se ingalbeneasca de la varfuri si cad. Este pus langa o usa care da in exterior dar acum fiind iarna o deschidem extrem de rar. Ca idee, de 2 ani este in acelasi loc. Langa sursa de caldura nu. Orificii de drenaj are ghiveciul. Multumesc!

    #156196
    0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     8 martie 2023

     Simptomele din fotografiile atasate nu par specifice unei boli sau atacului unui daunator, ci, avand in vedere perioada in care ne aflam (inceput de martie, respectiv debutul perioadei de vegetatie), este posibil ca fenomenul de cadere a frunzelor sa fie inca corelat cu stresul suferit in urma modificarilor conditiilor de mediu din timpul iernii (comparativ cu cele de pe parcursul perioadei de vegetatie), insa, doar pe baza imaginilor nu se poate determina cu exactitate o cauza. In acest caz, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, precum si reluarea proceselor vegetative, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml, conform recomandarilor de pe eticheta. Totusi, este important de mentionat faptul ca, fenomenul nu se va stopa brusc, de aceea, este indicat sa monitorizati planta o perioada si in cazul in care mai apar si alte simptome (sau acestea se accentueaza), va asteptam mesajul insotit de fotografii.

     #156228
     2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ficus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi