Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos
   12 februarie 2024
   6 urează frunze verzi

   Ficus bejamina, caderea excesiva a frunzelor, inclusiv a celor tinere

   Am achizitionat planta in urma cu 2 luni, mi s-a spus ca este normal ca in prima saptamana sa cada frunzele, insa procesul a continuat. Initial nu am fost ingrijorat pentru ca se vedeau ca dau frunze tinere, insa in ultimele 2 saptamani am observat ca si frunzele tinere se inmoaie si se usuca.

   # 206040

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   12 februarie 2024

   Buna ziua! Desi este normal ca planta sa piarda din frunze in prima saptamna dupa mutare din cauza stresului, pierderea continua a frunzelor, inclusiv a celor tinere, poate indica o problema de ingrijire sau o afectiune. Pentru a va putea ajuta cu o recomadare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre ingrijirea plantei (udare, umiditate, temperatura), daca s-au facut sau nu tratamente/fertilizari si alte detalii ce pot fi relevante. De asemenea, va rugam sa ne specificati daca puteti observa depuneri pe frunze, panze subtiri sau daunatori.

   # 206077
   0 urează frunze verzi
   • Dragos
    12 februarie 2024

    Am pastrat planta in glastra originala, plata era viguroasa, avea un coronament bogat. Am pozitionat-o la cca 1m de fereastra, departe de surse de caldura, temperatura 23-24 grade, umiditate in jur de 40%. O ud odata pe saptamana. Am inceput sa aplic Ingrasamant Ficus Freund si Spray Luciu pentru Frunze de cateva zile, dar apreciez ca planta mai are mai putin de 15% din frunzele initiale. Frunzele si tulpina nu prezinta nicio depunere sau daunatori. La nivel de sol am observat cateva musculite.

    # 206219
    1 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     13 februarie 2024

     Prezenta musculitelor (Fungus gnats) din substrat este un indicator al umiditatii ridicate la nivelul substratului. Aceste musculite infesteaza cu precadere substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea acestor musculite este determinata de umiditatea ridicata, persistenta in substrat, se recomanda acordarea atentiei la frecventa udarii (lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale plantei) Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire. De asemenea, dupa udare, se recomanda eliminarea apei ce ramane in ghiveciul masca.
     In cazul in care gradul de infestare este ridicat, puteti opta pentru inlocuirea primilor centimetri de substrat (musculitele se gasesesc de regula acolo), cu unul nou, proaspat precum Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri. Pentru monitorizarea si capturarea musculitelor, se recomanda folosirea unei capcane adezive precum: Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.
     In continuare, se recomanda aplicarea regulata a ingrasamnatului Ingrasamant Ficus Freund, 350 ml pentru a ajuta planta sa treaca peste stresul abiotic si pentru dezvoltarea noilor frunze.

     # 206246
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi