Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ioana
      22 mai 2017
      0 urează frunze verzi

      Ficus atacat de acarieni

      Buna seara! Mulțumesc pentru sprijinul acordat in întreținerea plantelor de terasa. Informațiile furnizate au fost de un real folos, ca si tratamentele indicate.
      Însă nu pot sa nu va cer sprijinul si in tratarea unui ficus. In timpul iernii frunzele au început sa capete un aspect galben punctat, ca si cum ar fi fost înțepate foarte des. Totodata am sesizat si pânze de păianjen foarte fine in spatele frunzelor. Am stropit cu Nissorun in doua serii. De ceva timp am scos planta pe terasa, am sesizat ca pe spatele frunzelor au apărut niște insecte mici negre si am stropit cu un cocktail de Mospilan cu Nissorun. Planta a început sa își revină, i-au apărut frunze noi, însă constat ca si ele devin punctate. Nu înțeleg ce se întâmpla!
      Mulțumesc pentru ajutor

      # 73140

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 mai 2017

      Cu mare placere! Ficusul dumneavoastra este atacat de acarieni si ati procedat foarte bine ca ati aplicat tratamente cu Nissorun. Acesta este si motivul pentru care planta si-a revenit. Acarienii sunt mai greu de combatut deoarece dezvolta intr-un timp scurt mai multe generatii. Ar fi recomandat sa indepartati frunzele foarte afectate (se observa ca acestea si-au pierdut culoarea si nu isi vor reveni). Aceste frunze sunt o sursa de infectie si este bine sa fie eliminate. Atentie unde le aruncati pentru a nu raspandi acest daunator la alte plante, fie ele si din afara casei (indicat ar fi sa le ardeti). In ceea ce priveste tratamentele, ar fi recomandat sa continuati sa le aplicati. Se poate utiliza Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g) si Envidor (Envidor 240 SC, 15 ml), alternand aceste 2 produse, pentru o mai buna eficienta. Nissorun se utilizeaza in doza de 5 grame la 10 litri apa iar Envidor in doza de 4 ml la 10 litri apa. Respectati dozele indicate de producator. De asemenea, daca aveti si alte plante in jurul ficusului, aplicati fara problema tratamentele si pe acestea deoarece acarienii ataca un numar mare de specii de plante.

      # 73143
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi