Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Florentina
      7 iulie 2021
      2 urează frunze verzi

      Fainare la trandafir

      Am primit trandafirul pitic din poza in februarie. De atunci il tin pe pervazul exterior geamului, unde are soare doar dimineata cateva ore. I-a mers foarte bine pana a inceput caldura. I-a aparut un praf alb pe cateva frunze, apoi frunzele se rasuceau. I-au cazut multe frunze de atunci, se ingalbeneau, inamroneau si apoi cadeau. I-am aplicat doua tratamente cu Universalis achizitionat de la PCE si l-am curata regulat de uscaciu dar nu are nici un efect. Faina reapare. Ce ma sfatuiti sa-i fac? Nu vreau sa renunt la el, vad ca i da din nou floare dupa o lunga pauza. In poza trandafirul e spalat ca avea Universalis pe el si nu se mai intelegea nimic.

      # 97383

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2021

      Buna ziua. Din informatiile oferite, trandafirul pare sa fie afectat de fainare. In acest caz, se recomanda indepartarea lastarilor puternic afectati si efectuarea unui tratament cu fungicid precum Topas 100 EC, 3 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, iar la 7-10 zile, puteti alterna cu un fungicid precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor.
      In plus, se recomanda administrarea unui ingrasamant special cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Trandafiri NT, 250 ml, aplicat prin udare la radacina, in doza de 2 ml/1 L apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea trandafirului puteti consulta si articolul nostru (Trandafiri, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 97394
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

fainare-descriere-tratamente
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Fainare

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi