Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Stancescu
   1 iulie 2016

   Erbicid pentru plantatia de puieti de paulownia

   Buna ziua.
   Am o plantatie de paulownia si vreau sa ma mai extind.Am avut diverse probleme…cu natura capricioasa, cu daunatorii din sol–in special coropisnita care depune la fiecare radacina pungi de larve de mii si milioane de indivizi care se hranesc cu radacinile pana nu mai are seva bietul arbust si se usuca din picioare. In afara de a cauta cu mana prin pamant si a strivi larvele, de a pune corocid pe acolo nu stiu alta metoda de a le combate.Problema e ca tot anul, nu pot face asta. Ce imi recomandati?Ce ierbicid as putea aplica in jurul lor pentru a mentine curatenia de buruieni?
   Puteti sa imi recomandati si un ingrasamant de sol cu eliberare lenta pentru ele?
   Multumesc anticipat.

   #58821 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   1 iulie 2016

   Se pot aplica erbicide totale cum ar fi Glyphogan (https://www.botanistii.ro/makhteshim-glyphogan-480-sl.html), Clinic (Clinic 360 SL) sau Roundup (Roundup). Solutia se pulverizeaza cu presiune scazuta, aproape de sol si buruieni, in zile fara vant, astfel incat vaporii sa nu ajunga pe frunzele pomilor.
   Mai exista varianta de aplicare a erbicidelor selective, ca Fusilade Forte (Fusilade Forte EC, 100 ml) sau Pantera (Pantera 40 EC, 100 ml), insa acestea combat doar buruienile cu frunza ingusta, ca pirul, costreiul sau mohorul.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.