Vezi 1 fir de răspunsuri
    • OTILIA
      15 februarie 2023
      3 urează frunze verzi

      Epipremnum – frunze galbene

      Buna seara! Am aceasta planta de o buna perioada de timp. S-a dezvoltat foarte frumos de-a lungul timpului. Ca si fertilizator (din martie pana in septembrie) am folosit unul la recomandarea dvs. De udat o ud aproximativ la o saptamana si jumatate, prin scufundare intr-un lighean cu apa si planta trage cata apa are nevoie. De ceva timp insa, i-au tot aparut frunze galbene si e pacat ca devine cheala fix pe tija curgatoare. Lumina nu e directa, au fost zile cu lumina naturala putina din cauza vremii. Aerul e destul de uscat, insa nu a parut sa o afecteze vreodata. Va rog sa ma ajutati sa o salvez. Mentionez ca am cumparat de pe site si am pe stoc urmatoarele produse: Ingrasamant cu ulei de neem, Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, Biplantol Contra X, 500 ml, Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Multumesc tare mult!

      # 154577

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 februarie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa precizati mai multe detalii despre plantele in cauza: In ce conditii de mediu sunt amplasate (temperatura, lumina)? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj? Planta este amplasata in apropierea unei surse de caldura (ex calorifer, incalzire in pardoseala)? Ati observat prezenta unor daunatori sau panze fine/substante lipicioase pe frunze?

      # 154649
      0 urează frunze verzi
      • OTILIA
        16 februarie 2023

        Buna seara! Temperatura este de maxim 23-24 grade, lumina depinde cat de innorat este afara. Nu e aproape de nicio sursa de caldura si nici nu am observat daunatori.

        # 154655
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          17 februarie 2023

          Buna ziua. Din imaginile atasate si informatiile oferite, cel mai probabil deprecierea usoara a fost determinata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire, precum: aer uscat, posibil udare necorespunzatoare, curenti de aer etc. Este bine de stiut ca ingalbenirea frunzelor mature poate fi un fenomen obisnuit, ce intervine odata cu cresterea si imbatranirea plantei. In plus, este important de retinut ca udarea trebuie sa se efectueze moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari (folosind o cantitate suficienta de apa), astfel incat substratul sa fie mentinut reavan (nu umed). De asemenea, fiind o planta originara din zonele tropicale, este indicata mentinerea umiditatii ridicate a aerului prin intermediul pulverizarilor regulate a frunzelor cu apa necalcaroasa.
          In continuare, pentru a stimula regenerarea plantei dupa anumite conditii de stres, respectiv imbunatatirea procesului de fotosinteza, este indicata aplicarea prin pulverizare foliara a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor verzi de interior, precum: Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Totodata, din primavara, pentru sporirea rezistentei la stres, sustinerea cresterilor noi si mentinerea aspectului sanatos al plantei, este indicata administrarea regulata a ingrasamantului special formulat pentru cerintele acestor plante: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 154674
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Potos

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi