Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alexandra
      2 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      Dypsis lutescens si mucegai in substrat

      Buna seara,am o planta cumpărată de aproximativ 2 săptămâni cu probleme,are cam 1,5m. Din păcate așa am cumparat-o . Am mutat-o într-un ghiveci /masca de ghiveci. Având încălzirea in pardoseala m am gândit ca oricum surplusul de apa se evapora. Dar planta avea simptomele acestea înainte sa o mut,încă de când am cumparat-o . Când am mutat-o am pus composana și perlit (asta am văzut pe internet ca ar avea nevoie și am fost sfătuită și de cei de la Dedeman). E amplasată la geam,soarele nu ajunge pe partea unde este ea,doar lumina indirecta ,temperatura din camera este de aproximativ 24 grade. Va atașez poze și aștept cu interes un răspuns. Mulțumesc

      # 63419
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iulie 2020

      Buna ziua, pe substrat se observa mucegai, daca asa l-ati achizitionat, cel mai probabil nu a parte avut de conditiile corespunzatoare in magazin. Este recomandat sa inlocuiti primii 5 – 10 cm de substrat cu un altul, nou. Pentru a-l ajuta sa treaca peste stresul suferit este indicat sa aplicati prin pulverizare Terra Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), 30 ml/10 l apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.
      In primavara este recomandat sa ii schimbati ghiveciul (cel din fotografiile atasate nu permite scurgere apei si implicit pastreaza o umiditate ridicata, de aceea este prezent si mucegaiul). Cel mai indicat este unul din plastic, care sa prezinte gauri de drenaj. Daca doriti, pe acesta il puteti pune intr-un vas masca, insa dupa udare, eliminati surplusul de apa din tavita.

      # 63424
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2021
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

    Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi