Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alina si Florin
      13 iulie 2015
      0 urează frunze verzi

      dupa examinare frunzelor am depistat infectii la gradina de legume si zarzavaturi

      Am citit cu deosebit interes articolele dvs postate pe site-ul ” botanistii.ro „. Suntem o familie de medici care avem o mica gradina de legume si zarzavaturi.
      Dupa ce am citit articolele dvs, am inceput sa examinam cu atentie atat partea anterioara cat si partea dorsala a frunzelor si am depistat ca ne confruntam cu o serie de infectii la urmatoarele:
      1. Castraveti: sunt frunze care incep sa paleasca iar pe partea dorsala exista o multime de insecte negre.
      2. Rosii: exista de asemenea unele frunze care par a fi lovite de mana si unele plante au ramas mici. Am aplicat ieri un tratament cu ” Dithane M45 ” gandindu-ne ca ar putea fi mana.
      3. Ardei: avem frunze in special in partea inferioara a plantei care sunt patate si plantele se dezvolta foarte incet ( parca nu cresc ). Si la Ardei am aplicat acelasi tratament cu ” Dithane M45 „.
      4. Broccoli, Conopida si Varza Rosie: am depistat pe partea dorsala niste insecte de culoare alba. Am tratat saptamana trecuta cu produsul ” Karate Zeon ” dar dupa 1 saptamana nu am sesizat o imbunatatire vizibila a situatiei.

      # 72393

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 iulie 2015

      La castraveti, se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Decis Mega (Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml). La tomate si ardei, tratamentul aplicat este corect, intrucat par a fi afectate de mana. Eventual, dupa ce ati aplicat Dithane, la o perioada de 7 zile, se poate alterna tratamentul cu un fungicid sistemic ca Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g).
      Legat de musculita care a atacat varzoasele, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii legate de aplicarea insecticidului Karate Zeon ( concentratia solutiei, perioada din zi in care s-a aplicat, etc), astfel incat sa putem depista care anume a fost situatia intampinata.

      # 72394
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

castraveti-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Castraveti

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi