Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Luciana S
   28 decembrie 2020

   Dracena fragrans cu pata maro pe frunza

   Buna seara, am dracena din imagini din august si pana acum nu parea sa aiba probleme. De curand am observat o pata maro pe o frunza, care nu stiu din ce motiv a aparut. Ud planta la 2-3 saptamani cu apa demineralizata, cam 100-150 ml pentru un ghiveci de 16cm. Am observat si ca 2 frunze mai tinere au niste usoare pete de decolorare. Va rog sa ma sfatuiti ce sa-i fac. Va multumesc!

   #66312

   7 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 decembrie 2020

   Buna ziua. Din imaginile atasate, planta pare sa fie afectata de o bacterioza. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele afectate si sa efectuati unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), in doza de 25 g/10 l apa, aplicat prin pulverizare foliara. Solutia trebuie utilizata in maximum 24 de ore de la preparare, astfel isi pierde proprietatile. De aceea, este recomandat sa pregatiti doar solutia de care aveti nevoie pentru un tratament.
   Ulterior, la 10-14 zile de la aplicarea tratamentelor cu fungicid, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml).
   Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare Dracaena).

  • Vio
   2 aprilie 2021

   Buna ziua,
   De cateva luni dracena mea s-a cam imbolnavit, ii apar din ce in ce mai multe pete maronii care se extind pe frunze.
   Nestiind exact ce boala este, am cumparat si am aplicat o singura data pana acum, un tratament total: insecticid, fungicid, acaricid.
   Ce parere aveti?
   Multumesc mult!

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    2 aprilie 2021

    Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre planta dumneavoastra, precum: cand au aparut, mai exact, simptomele, conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), cat de des udati planta si cum se realizeaza udarea, posibile insecte daunatoare prezente pe planta.

    • Vio
     2 aprilie 2021

     Primele pete au aparut acum 3-4 luni (dar stagnasera), insa de cateva saptamani au inceput sa avanseze pe majoritatea frunzelor destul de rapid.
     Udarea pe timpul iernii am facut-o cam la 10 zile, cand se usca stratul de deasupra. Cu apa plata sau apa decantata de la robinet.
     Este amplasata langa fereastra, dar nu bat direct razele soarelui in ea.
     De asemenea sta langa calorifer, din cand in cand ii pulverizez frunzele pt umiditate, dar cam de o luna fac asta.
     Temperatura in jur de 23 grade.
     Insecte nu vad a avea.
     Multumesc

     • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 aprilie 2021

      Buna ziua, in urma informatiilor si fotografiilor trimise, cel mai probabil simptomele pe care le prezinta dracena au fost determinate de amplasarea necorespunzatoare (langa calorifer) si in acelasi timp, de pulverizarea frunzelor cu apa. In general, umiditatea ridicata (atat la nivelul radacinilor, cat si al frunzisului) favorizeaza aparitia si dezvoltarea afectiunilor fitopatogene. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, dupa care, sa aplicati 2-3 tratamente cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar, 10 ml. Se dilueaza 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile.
      De asemenea, la 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
      Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.
      Informatii detaliate despre ingrijirea acestor plante puteti regasi in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare Dracaena.

  • Ana
   17 august 2021

   Bună ziua! Am această plantă de patru ani, iar de două luni s-a îmbolnăvit. Menționez că am scos planta afară pentru trei zile. După ce am băgat-o în casă, la un interval de aproximativ o săptămână am observat aceste pete care se extind. Am îndepărtat frunzele afectate, dar mereu au apărut altele..
   Aveți idee ce tratament trebuie să folosesc pentru a o salva?
   Vă mulțumesc!

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    17 august 2021

    Buna ziua, in cazul dracenelor, uscarea si pierderea frunzelor de la baza este un fenomen caracteristic genului, corelat cu cresterea si dezvoltare plantei, mai ales daca aceasta are deja 4 ani. Dupa inlaturarea portiunilor uscate, pentru a sprijini regenerarea plantei, ii puteti administra un produs de intretinere precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
    Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Dracena fragrans cu pata maro pe frunza Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Dracaena

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Valentina
  4 decembrie 2021
  Ce are aceasta planta? Comunitatea Botanistii
  Planta tinuta in interiorul casei, udata cu apa cam o data pe saptamana, nu am fertiluzat-o.
  0
  0
  Trimite
  Alexandra
  2 decembrie 2021
  De ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea BotanistiiDe ce ii cad frunzele plantei Dracaena? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am cumpărat o planta Dracena acum 1 luna și de câteva zile ii cad frunzele intr-un mod alarmant. Am udat-o 1 data pe săptămână și am pulverizat-o cu apa la câteva zile. Temperatura în camera este de 23 grade. Ce as putea face? Mulțumesc mult!
  0
  5
  Trimite
  Nela
  27 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Am o Dracanea care a inceput sa piarda frunze intr-un ritm foarte accelerat. ele se ingalbenesc si cad, dar nu neparat cele mai vechi apartute, cad si pe o portiune de mujloc. De asemenea, frunzele ramase prezinta mici puncte galbene, mai vizibile la lumina. Ce poate fi si cum adresez problema?
  0
  3
  Trimite
  Georgiana Țucudean
  24 noiembrie 2021
  Dracaena – cum se îngrijește? Comunitatea Botanistii
  Buna, am primit recent pentru adăpost în interior planta din imagine. Cred că este dracena, nu o cunosc. Mă puteți ajuta va rog cu numele plantei și câteva sfaturi pentru îngrijirea ei? Modul de udare, temperatura optima, pozitia dacă trebuie sa fie predominant lumina. Vă mulțumesc :)
  0
  1
  Trimite
  Mirela Tabacaru
  14 noiembrie 2021
  De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am cumparat dracena de 2 luni, cu mai putine pete verde dechis la interior, dar in altima perioada s au inmultit f mult. Si mi e teama sa nu fie vreo viroza. Am stropit o cu champ 77, ackersctelhalm, yokosan,zimmerpflanzen. Si 1 data la 2 - 3 zile o stropesc cu apa ca am remarcat ca avea uscate si varfurile( pe care le am taiat ) . E pozitionata pe un dulap , cumva umbrita, farq multa lumina. O ud doar cand pamantul e uscat.nu am schimbat pamantul de cand am cumparat o. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!
  0
  1
  Trimite