Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ilinca P.
      19 aprilie 2023
      3 urează frunze verzi

      Dracaena tinuta in beci fara apa si lumina – sfaturi

      Planta am primit-o de la cineva care o ținea in beci. Fără lumina și apa. Și acum am avut grija ei și și a mai revenit dar totuși, pare ca nu e foarte bine iar tulpinile au crescut ciudat.
      Ce e de făcut? Trebuie tăiată? Cum se îngrijește? Ca nu prea știu.

      # 160618

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 aprilie 2023

      Buna ziua. Avand in vedere starea si aspectul actual al plantei, puteti avea in vedere reducerea lungimii tulpinilor crescute excesiv si lipsite de frunze, pana la locul infurcirii sau mai jos decat infurcirile, in functie de preferinte. Este important ca tesutul sa fie verde in locul in care efectuati taierea. Aceasta operatiune poate fi efectuata in momentul actual (primavara), cu cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Taietura trebuie sa fie neteda, preferabil perpendiculara pe tulpina. Cele doua tulpini care prezinta frunze pot fi lasate de moment in starea actuala, eventual pot fi sprijinite/palisate cu tutori, pentru sprijinirea greutatii. Ulterior, dupa aparitia frunzelor in dreptul taieturilor efectuate in prima faza, puteti avea in vedere indepartarea tulpinilor care prezinta frunze la varfuri in momentul actual, in scopul reducerii inaltimii si corectarii formei dracaenei.
      Dupa indepartarea tulpinilor cu tesut verde, puteti avea in vedere inmultirea acestor tulpini prin butasire. Pentru aceasta operatiune, puteti folosi un substrat precum Substrat Universal Promo Garden, 20 litri. Pe butasii pusi la inradacinat se recomanda sa fie lasate numai cateva frunze verzi in varf (astfel fiind stimulata formarea radacinilor). Dupa prelevarea butasilor, este recomandat sa asteptati cca. o ora pana la introducerea acestora in substratul pregatit pentru inmultire. Rata de prindere a butasilor de dracaena poate fi influentata de numerosi factori biotici si abiotici, succesul nefiind garantat.
      Pentru stimularea depasirii perioadei de stres suferite, planta din imaginile atasate se recomanda a fi fertilizata adecvat. Astfel, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se aplica prin udare, conform recomandarilor din descrierea produsului (se poate aplica si in cazul butasilor, preferabil dupa primele semne de prindere). Totodata, se recomanda aplicarea foliara a unui ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, imbunatatind procesul de fotosinteza, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml sau Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. Ulterior, aceste ingrasaminte pot fi aplicate regulat, cu respectarea recomandarilor de pe etichete.
      Pe viitor, dupa ce observati imbunatatirea starii generale a plantei, pentru asigurarea cresterii normale si sanatoase a acesteia, este indicata administrarea regulata a ingrasamantului special formulat pentru cerintele acestor plante: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru. Ingrasamintele se aplica in asa fel incat intervalul de actiune al produselor cu acelasi mod de administrare (foliar sau radicular) sa nu se suprapuna.
      In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a plantei, conform celor descrise in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire. Totusi, avand in vedere starea actuala a plantei din fotografiile atasate si aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

      # 160852
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi