Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Adina
      2 decembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Dracaena – pete maro cu contur galben

      Buna ziua,
      Sunt extrem de incepatoare, iar aceasta este prima mea planta.
      Am aceasta dracaena care de curand am adus-o in casa, i-am schimbat ghiveciul avea unul care era mai mare decat nevoile plantei, i-am schimbat pamantul cu un amestec de 2 parti pentru plante verzi si 1 parte pentru cactusi, pentru in drenaj mai bun. Am cumparat un aparat care masoara umiditatea solului astfel incat sa imi dau seama cand solul e complet uscat. Ii mai sterg 1 data pe sapt frunzele cu pblaventa umeda.Planta cred ca a fost udata excesiv( nu am avut eu grija de ea). Cat timp a stat afara nu a stat in soare. Cand am adus-o in casa i-am taiat din varfuri care erau maro si uscate. Pot taia din petele maro si de pe margini? Se mai regenereaza frunza daca o tai pe margini?Credeti ca se poate face ceva cu aceasta planta incat sa fie sanatoasa si sa ma pot bucura de ea? Credeti ca problemele care le are sunt doar de la udatul excesiv?
      Multumesc frumos.
      Adina

      # 66294

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 decembrie 2020

      Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva informatii suplimentare despre planta dumneavoastra, pentru a va putea oferi un tratament optim. Cand ati achizitionat planta? Cand au aparut simptomele, mai exact? Cand a fost transplantata? Ghiveciul respectiv prezinta orificii de drenaj?

      # 66299
      0 urează frunze verzi
      • Adina Paraschiv
        3 decembrie 2020

        Planta a fost cumparata acum 3-4 ani. In august s-a schimbat ghiveciul in unul de 30cm si s-a pus pamant pentru plante verzi. Planta a stat afara, fara sa fie in contact direct cu soarele. Problemele au inceput sa apara in septembrie. A fost udata destul de mult. Avem si doi caini care au mai trecut pe langa ea.La mijlocul lui noiembrie am schimbat vasul din nou cu unul de 26cm, acesta are si drenaj. De la mijlocul lui noiembrie nu am mai udat-o, am masurat umiditatea care acum a ajuns la 3,5 de la 10.

        # 66300
        0 urează frunze verzi
    • Adina Paraschiv
      3 decembrie 2020

      La sfarsitul lui septembrie au aparut peoblemele.

      # 66301
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        3 decembrie 2020

        Din informatiile oferite, probabil planta a suferit un usor stres in urma transplantarii, iar umiditatea excesiva din sol a favorizat aparitia afectiunilor. In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, sa aplicati 2-3 tratamente cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar (Amistar, 10 ml). Se dizolva 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile.
        De asemenea, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Vital NT, 250 ml. Avand in vedere faptul ca acest ingasamant poate fi aplicat si prin udare, il puteti administra concomitent cu tratamentele cu fungicid. Este important de stiut faptul ca, frunzele deja afectate si taiate nu isi vor regenera tesuturile, insa planta va forma treptat cresteri noi (frunze tinere), sanatoase, degarnisindu-le pe cele afectate/uscate.
        Informatii detaliate despre ingrijirea acestor plante puteti regasi in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 66302
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi