Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Melinda
      22 decembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Dracaena – frunze afectate

      Buna seara, va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru problema aparuta la planta. Am achizitionat planta de 2 luni, avea petele maronii. De cateva zile am observat ingalbenirea varfurilor la alte cateva frunze. Udare la aproximativ 10-12 zile, pulverizare cu apa la 5 zile, temp.25 – 26 grade, umiditate intre 35 si 45%. Loc luminos.

      # 148464

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 decembrie 2022

      Buna ziua, per ansamblu planta arata bine, iar simptomele descrise au fost cauzate cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: umiditate atmosferica scazuta, curenti de aer, temperatura ridicata, etc. In continuare, se recomanda mentinerea umiditatii ridicate a aerului prin intermediul pulverizarilor regulate a frunzelor cu apa necalcaroasa, iar udarea plantei moderat folosind o cantitate suficienta de apa, astfel incat substratul sa se usuce usor intre doua udari. In plus, se recomanda respectarea conditiilor specifice de ingrijire, descrise si in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire, iar pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare. De asemenea, pentru a asigura hidratarea si stralucirea frunzelor, precum si imbunatatirea procesului de fotosinteza, se recomanda administrarea ingrasamantului: Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, se aplica prin pulverizare foliara conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
      In plus, din primavara pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a-i asigura o nutritie corespunzatoare, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 148476
      0 urează frunze verzi
      • Melinda
        7 ianuarie 2023

        Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Voi achizitiona produsele recomandate. Acum am o alta problema: am fost plecati 2 saptamani, iar la intoarcere am gasit planta conform pozelor. Mentionez ca am udat planta la plecare si am lasat un bol cu apa langa ghiveci. Am observat ca frunzele afectate sunt doar la un singur trunchi, cel care este cel mai sus pozitionat. Va trimit o poza in detaliu cu acel trunchi,ramura care are o parte sectionata, dar nu are nimic pus pe acea suprafata(ceara). Mai am rugamintea sa ma ajutati cu volumul de apa pentru udare, la inaltimea plantei de 1.5 m si diametrul ghiveciului 30cm(nu este prea mic?). Va multumesc

        # 149041
        0 urează frunze verzi
        • Melinda
          7 ianuarie 2023

          Va trimit si pozele cu trunchiul, ramura mentionata la celalalt raspuns.

          # 149046
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            9 ianuarie 2023

            Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti cateva detalii: La atingere tulpina afectata are o consistenta moale? Scurgerea respectiva emana un miros specific?

            # 149161
            0 urează frunze verzi
            • Melinda
              9 ianuarie 2023

              Buna seara, tulpina este tare si partea sectionata nu este deloc umeda si nu miroase. Miroase a copac:)) nu are vreun miros specific. Mentionam aceasta parte deoarece mai sunt tulpini sectionate si au pe ele acea ceara. Poza in care e mai portocalie este din varful acelei tulpine la care se usca frunzele( nu stiu daca are relevanta)

              # 149171
              0 urează frunze verzi
              • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
                10 ianuarie 2023

                Buna ziua. In cazul tulpinilor sectionate, pentru a favoriza cicatrizarea mai rapida a tesuturilor, se recomanda aplicarea unui spray cicatrizant precum Spray Cicatrizant Spruhfix, 100 ml. In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza un volum de apa exact, sau un interval intre udari, insa, este indicat sa ii asigurati un volum de apa suficient (pentru impregnarea substratului si implicit pentru ca toate portiunile sistemului radicular sa primeasca apa), lasand apoi substratul sa se usuce intre doua udari. In plus, daca se considera ca dimensiunea ghiveciului este necorespunzatoare in raport cu talia plantei, iar daca radacinile plantei ies prin orificiile de drenaj, atunci puteti avea in vedere transplantarea plantei (in primavara ) intr-un ghiveci mai incapator, utilizand un substrat precum: Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri. In urma acestui proces, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat pentru sustinerea plantei: AMN BonaVita, 500 ml, nutrientii naturali din compozitie, sprijina dezvoltarea radacinilor si rezistenta la factorii de stres. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
                Referitor la simptomele plantei, intrucat tulpina respectiva nu prezinta simptome de afectiune, atunci cel mai probabil deprecierea plantei a fost determinata de factorii de mediu si de ingrijire. Astfel, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice (Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit, este indicata administrarea unui ingrasamant organic pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare.

                # 149227
                0 urează frunze verzi
                • Melinda
                  11 ianuarie 2023

                  Va multumesc. Au ajuns produsele🤗, le voi aplica conform instructiunilor. Sa imi tineti pumnii!

                  # 149678
                  2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi