Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Catalin S.
   28 septembrie 2020

   Dracaena cu probleme

   salut Tom. Tin sa-ti multunesc ptr ajutorul acordat cu palmierii. Sunt superbi si le merge foarte bine. Acum 2 ani am lasat la cineva aceasta planta. Arata impecabil. Am atasat cateva poze cu planta care acum arata rau. Nu as vrea sa o pierd si as vrea sa o iau la mine la apartament. Spune-mi te rog ca poate fi salvata si ce pot sa iau sa isi revina. Multumesc

   #66248

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 septembrie 2020

   Daca detineti planta de mai multi ani ,cel mai probabil necesita o reimprospatare avand in vedere faptul ca are o longevitate cuprinsa intre 5 si 15 ani.
   Astfel se poate avea in vedere inmultirea ei prin butasi de tulpina, cu lungimea de 15-20 cm. In cazul butasilor este indicat sa se lase la inradacinat intr-un substrat special (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri). Dupa aceea, se poate aplica un stimulator de inradacinare precum Razormin,pentru a favoriza prinderea lor (Razormin, 250 ml).

  • Catalin s
   29 septembrie 2020

   adica cu alte cuvinte nu o mai pot salva! 😞

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 septembrie 2020

   Buna ziua, avand in vedere ca mediul din apartament nu corespunde in totalitate cu cel natural, plantele ornamentale din interior tind sa isi piarda aspectul estetic dupa o anumita perioada si necesita o reimprospatare. Astfel, se poate avea in vedere inmultirea plantei prin butasi, pentru a o reinnoi.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Dracaena cu probleme Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Dracaena

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Nela
  27 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Am o Dracanea care a inceput sa piarda frunze intr-un ritm foarte accelerat. ele se ingalbenesc si cad, dar nu neparat cele mai vechi apartute, cad si pe o portiune de mujloc. De asemenea, frunzele ramase prezinta mici puncte galbene, mai vizibile la lumina. Ce poate fi si cum adresez problema?
  0
  3
  Trimite
  Georgiana Țucudean
  24 noiembrie 2021
  Dracaena – cum se îngrijește? Comunitatea Botanistii
  Buna, am primit recent pentru adăpost în interior planta din imagine. Cred că este dracena, nu o cunosc. Mă puteți ajuta va rog cu numele plantei și câteva sfaturi pentru îngrijirea ei? Modul de udare, temperatura optima, pozitia dacă trebuie sa fie predominant lumina. Vă mulțumesc :)
  0
  1
  Trimite
  Mirela Tabacaru
  14 noiembrie 2021
  De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am cumparat dracena de 2 luni, cu mai putine pete verde dechis la interior, dar in altima perioada s au inmultit f mult. Si mi e teama sa nu fie vreo viroza. Am stropit o cu champ 77, ackersctelhalm, yokosan,zimmerpflanzen. Si 1 data la 2 - 3 zile o stropesc cu apa ca am remarcat ca avea uscate si varfurile( pe care le am taiat ) . E pozitionata pe un dulap , cumva umbrita, farq multa lumina. O ud doar cand pamantul e uscat.nu am schimbat pamantul de cand am cumparat o. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!
  0
  1
  Trimite
  Nicoleta
  10 noiembrie 2021
  combatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistiicombatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce tratament trebuie sa aplic - am luat Mavrik 2 F, 5 ml si Biplantol Contra X, 500 ml, insa planta arata din ce in ce mai rau. De circa o luna am aplicat tratamentul dar nu observ nici o imbunatatire, au inceput sa ii cada si frunzele. Multumesc,
  2
  1
  Trimite
  Adelina
  9 noiembrie 2021
  Dracaena afectata de temperaturi scazute Comunitatea BotanistiiDracaena afectata de temperaturi scazute Comunitatea Botanistii
  Am avut afara doua plante Dracaena posibil sa le fi prins un inghet intr-o noapte ,pe urma le-am băgat in casa,dar frunzele au început sa se înnegrească și au căzut aproape toate.Le mai pot salva ??
  0
  1
  Trimite