Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Patricia
      12 septembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Dracacena cu tulpina afectata (moale)

      Buna ziua! am o planta dracaena de cateva luni(aproape un an), patru plante in acelasi ghiveci, cumparata din florarie, o tin in casa la lumina de cand este cumparata in acelasi loc, si o ud cu apa de la fantana ca dintodeauna. Problema a inceput la sfarsitul verii, luna august, frunzele din josul plantei s-au ingalbenit si au cazut apoi la una dintre plante s-a imuiat tulpina, am scos planta iar acum, la una dintre cele ce mi-au ramas se intampla la fel. Precizez ca am aflat abia acùm ceva saptamani de pulverizatul frunzelor si le plulverizez odata la cateva zile.

      # 140995

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 septembrie 2022

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa ne furnizati mai multe informatii despre planta afectata: cum se realizeaza udarea, la ce interval? La atingere tulpina are o consistenta moale? Substratul prezinta un miros neobisnuit?

      # 141138
      0 urează frunze verzi
      • Patricia
        13 septembrie 2022

        Buna ziua, planta este udata odata pe saptamana, in ziua de sambata, la nivelul substratului nu am sesizat nimic diferit, iar tulpina este moale la atingere.

        # 141165
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          13 septembrie 2022

          Buna ziua, in general, simptomele mentionate (tulpina moale, frunze ingalbenite) apar din cauza umiditatii ridicate, persistente la nivelul sistemului radicular.
          Intrucat umiditatea constanta favorizeaza instalarea si propagarea agentilor fitopatogeni este indicata efectuarea a 1-2 tratamente cu un fungicid biologic, precum: Dynamic, 100 g, aplicat prin udare, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Acesta, pe langa efectul de combatere a bolilor fungice, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor. Ulterior, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, daca planta prezinta semne de ameliorare, puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat prin udare la radacina conform recomandarilor de pe eticheta. In continuare, se recomanda respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice, descrise in articolul nostru: Dracaena, informatii si sfaturi de ingrijire, iar udarea sa fie efectuata moderat, cu o cantitate suficienta de apa, pentru ca intreg substratul sa fie imbibat si implicit, toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. Totodata, se recomanda ca udarile sa se efectueze atunci cand substratul este uscat in profunzime, iar surplusul de apa sa nu stagneze (verificati orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate), deoarece poate determina aparitia bolilor si/sau putrezirea radacinilor. Avand in vedere starea actuala a plantei nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

          # 141213
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi