• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • George Lupsa
   29 septembrie 2020

   distanta plantare mesteceni

   Buna . Am cumparat 15 mesteceni pletosi si as vrea sa i plantez langa un gard cu tuia , va rog sa mi spuneti la ce distanta sa i plantez intre ei ? , si la ce distanta sa i plantez fata de tuia ?, cum se planteaza corect ? , ce tratamente sunt necesare si ce ingrasaminte sa folosesc anual ?. Multumesc.

   #79743 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   30 septembrie 2020

   Buna ziua! Distantele de plantare se stabilesc in functie de conditiile pedoclimatice, precum si de vigoarea de crestere, care poate fi diferita in functie de varietate. Distanta de plantare recomandata este de aproximativ 3-4 metri intre arbori, insa pentru mai multe detalii este indicat sa va adresati unei pepiniere autorizate sau centrelor dendrologice specializate. Pentru informatii legate de plantarea arborilor, puteti consulta articolul nostru (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali). Dupa plantare, se poate aplica un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), care va ajuta si stimula planta sa formeze noi radacini. Se recomanda sa fie aplicat prin udare, in doza 30 ml/ 10 l apa.
   De asemenea, in perioada de vegetatie, se poate avea in vedere administrarea unui fertilizant care sa stimuleze dezvoltarea capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol, precum AMN Arbori (AMN Arbori, 500 ml), aplicat prin udare in doza de 50 ml/ 10 l apa. Ingrasamantul se poate aplica o data cu udarea, de minimum 2-3 ori in primavara si toamna.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.