Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Borcean Adrian
      12 decembrie 2020
      4 urează frunze verzi

      Diplodia si Fusarium

      Hai să lămurim problemele. Ceea ce se vede este un atac tipic de Fusarium spp. forma conidiană are un miceliu abundent format între cariopse. Atacul se prelungește pe rahis( stiulete sau cocean cum se numește în limbaj popular) și predispune întregul știulete la atacul altor fungi…. oportuniști pentru că profită efectiv de scăderea fiziologie plantelor în fața presiunii infecțioase a acestor ciuperci, agenți patogeni de conjunctură. Diplodia zeae infectează mai ales țtiuleții care sunt depozitaț în câmp pentru o perioadă de timp sau în depozite de tip pătul. Fructificațiile ciupercii se formează mai ales pe suprafața rahisului (știuletelui). De aceea am spus că fotografiile nu corespund, ar trebui să fie fotografii ale știuletițlor fără boabe (cariopse) pe care să se vadă picnidiile (fructificațiile asexuate) sub forma unor puncte mici mici și negre.
      Felicit creatorii situ-ului pentru ideea de a da posibiliatea fermierilor de a vedea cum arată ciupercile cu adevărat periculoase pentru toți (produc pagube directe și indirecte prin peirderi de recoltă și unele care produc și micotoxine pentru ca ”bucuria atacului” să fie întreagă.

      # 79555

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 decembrie 2020

      Buna ziua. Conform literaturii de specialitate, simptomele putregaiului uscat al tulpinilor si stiuletilor (Diplodia zeae) se manifesta pe stiuletii infectati prin aparitia unui miceliu alb-cenusiu, dens, care se dezvolta intre cariopse, pornind de la baza stiuletelui, spre varf (asa cum se observa si in imagine).

      # 79556
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

porumb-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Porumb

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi