Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alex
      4 iunie 2023
      4 urează frunze verzi

      Dieffenbachia – frunze galbene

      Bună, ziua! De ce se îngălbenesc frunzele dieffenbachiei mele? Temperatura este de 23 grade celsius în casa, o ud regulat când substratul este aproape uscat, o pulverizează zilnic cu apa, și are lumina indirecta, se afla pe măsuță la 2 metri de fereastra. Ce pot face??

      # 169705

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Emilia LCunoscător
      7 iunie 2023

      Buna ziua, dar de cat timp detineti planta/ce varsta are? Ingrasaminte ati aplicat?

      # 170288
      0 urează frunze verzi
    • Iulian
      25 august 2023

      Bună ziua! Ce problema are aceasta planta? Este poziționată la 2 metri de ferestra, vest, udata când pământul este aprope uscat, lumina indirecta, temperatura ~27°C, fără fertilizanți, frunzele au început sa se îngălbenească, sa se usuce la vârf, ca și în poze, un praf alb într un loc, poate e de la pulverizare, zilnic… Frunzele au niște pete maronii, verzi… Sunt galbene, planta se lasă…. Ajutor! Ce pot face? Ce are?

      # 182596
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        25 august 2023

        Buna ziua. Simptomele de depreciere pot fi corelate cu un cumul de factori abiotici si biotici, precum lumina insuficienta, umiditatea nepotrivita a substratului, calitatea nepotrivita a apei utilizate la udare si pulverizare, carente nutritive si altele, in functie de caz. Pata alba poate fi o depunere corelata cu apa utilizata la pulverizare. Se recomanda indepartarea regulata a frunzelor depreciate si asigurarea unei umiditati corespunsatoare a substratului si al aerului. Puteti avea in vedere folosirea apei de ploaie (daca aveti posibilitatea). In cazul in care utilizati apa din retea, se recomanda pastrarea acesteia intr-un vas deschis cel putin 24 de ore inainte de utilizare (in functie de caracteristicile si calitatea acesteia). Daca considerati ca este necesar (in special daca substratul a fost umed o perioada de timp), puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un fungicid bilogic, precum Dynamic, 100 g. Acesta se aplica prin udare la radacina, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        Ulterior, se recomanda pastrarea plantei intr-un loc constant, in conditii optime de vegetatie (pe cat posibil), conform celor descrise in articolul mentionat de dna. Emilia in raspunsul anterior. De asemenea, se recomanda fertilizarea regulata a plantei, cu ingrasaminte specifice (ex. Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml prin pulverizare foliara si Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml prin udare la radacina). Prima administrare a ingrasamantului Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml se recomanda a fi efectuata la un interval de 10-14 zile de la tratamentul efectuat cu fungicidul Dynamic, 100 g.
        Evolutia plantei pe viitor poate fi influentata de numerosi factori biotici si abiotici, iar astfel nu poate fi precizata cu exactitate.

        # 182694
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dieffenbachia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi