Vezi 1 fir de răspunsuri
    • catalin
      25 septembrie 2018
      5 urează frunze verzi

      dezinfectia solului inainte de a cultiva varza

      buna ziua!imi puteti recomanda o solutie pentru dezinfectarea solului impotriva bolilor si daunatorilor care ierneaza in sol,dupa o cultura de varza.intentionez sa plantez varza si anul viitor si ar fi necesara dezinfectarea pamantului.multumesc!

      # 80094

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 septembrie 2018

      Pentru dezinfectarea solului, se poate utiliza Basamid (Basamid Granule, 1 kg). La aplicarea produsului trebuie sa tineti cont de timpul de pauza si anume: intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului. Cu cat este mai scazuta (minim 6°C) cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 de zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului. Testul Creson se face cu seminte de salata puse la germinat in mostre de sol tratat. Daca acestea nu germineaza solul mai trebuie lasat sa se aereze si se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul. De asemenea, rotatia culturilor este afectata, produsul avand efect erbicid, poate afecta cultura in conditiile unei aplicari necorespunzatoare. Dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi pot trece minim 10 zile si maxim 35 de zile in functie de temperatura solului si lucrarile efectuate. Este indicat, ca la aplicarea produsului, sa respectati instructiunile de utilizare.
      O alta varianta este Nemasol (Nemasol 510, 25 litri). Acesta se aplica intre ciclurile de cultura, atunci cand terenul s-a eliberat de resturile vegetale. Este solubil in apa, ceea ce permite o aplicare prin sistemul de irigare. Cea mai recomandata metoda pentru Nemasol este irigarea prin picurare, deoarece permite o distributie uniforma a produsului atat pe orizontala cat si pe adancime. In cazul acestuia, dupa tratare, solul se acopera cu folie de plastic care va permite gazului fumigant produs de Nemasol, sa ramana in contact cu agentii patogeni mai mult timp. Dupa 2 saptamani se inlatura folia si se face testul de fitotoxicitate folosind plante indicatoare (creson), si numai dupa aceea se trece la infiintarea culturii.
      Despre mai multe metode pentru dezinfectarea solului, puteti citi pe blogul nostru, in articolul, Lucrarile agricole pentru dezinfectia solului: Lucrarile agricole pentru dezinfectia solului.

      # 80095
      0 urează frunze verzi
      • Anonim
        26 septembrie 2018

        multumesc pentru informatii.dar despre polisulfura de calciu si zeama bordeleza ce imi puteti spune?ajuta la dezinfectarea solului la varza?

        # 80096
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          27 septembrie 2018

          Zeama bordeleza este un fungicid utilizat in combaterea anumitor boli ale plantelor. Intr-o concentratie mai mare, de 3-5 % se foloseste pentru dezinfectarea serelor, jardinierelor.
          Polisulfura de calciu este un fungicid, acaricid, insecticid folosit pentru combaterea bolilor si daunatorilor la pomii fructiferi, arbustii fructiferi si vita de vie.
          Pentru dezinfectarea solului, este indicat sa aplicati produsele recomandate. De asemenea, foarte importante sunt si masurile culturale si anume: adunarea resturilor vegetale, distrugerea acestora prin ardere, deoarece ele pot reprezenta sursa de infectie pentru anul urmator si executarea araturilor de toamna pentru a scoate la suprafata formele hibernante ale diferitilor daunatori.

          # 80097
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

varza-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Varza

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi