Vezi 1 fir de răspunsuri
    • B
      27 mai 2022
      3 urează frunze verzi

      Depreciere planta de interior

      Buna. Planta din pozele de mai jos nu stiu exact ce timp e, am primit o in ghiveci și avea frunzele mari și floricele multe adunate in stilul celor de soc. Ce stiu despre ea e ca ii place lumina și apa multă. După 3 zile am găsit o ofilita și uscata ft fare fără sa înțeleg de ce, am crezut ca am murit dar după ceva timp i-au dat frunzisoare mici dar de câteva zile se întâmpla ce vedeți in pozele de mai jos. Ce este de făcut??

      # 128780

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 mai 2022

      Buna ziua. Identificarea exacta a plantei din imaginile atasate nu este posibila in stadiul actual. In cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori, se recomanda indepartarea partilor de planta depreciate (frunze uscate si varfuri brunificate). Ulterior, se recomanda schimbarea stratului superficial al substratului cu unul nou, proaspat, sau chiar transplantarea exemplarului, cu inlocuirea integrala a substratului vechi cu unui nou (Substrat pentru plante de camera, 10 litri). Respectarea conditiilor generale recomandate in cazul acestei operatiuni este vitala: Transplantarea plantelor decorative de interior.
      Deoarece mucegaiul de la suprafata substratului este indicator de umiditate ridicata si constanta (favorizand instalarea si evolutia agentilor patogeni), se recomanda ca udarea sa fie efectuata moderat, cu cantitati optime de apa, doar atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat (cantitati mai mari de apa, la intervale mai lungi de timp). Nu este indicat ca recipientul-suport al ghiveciului sa fie umplut in permanenta cu apa.
      In plus, pentru stimularea cresterii si dezvoltarii optime a plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamint precum Vital NT, 250 ml, prin udare la radacina, in doza de 2 ml/ 1 L de apa, conform instructiunilor de pe eticheta. La o udare se utilizeaza o cantitate de solutie egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala. De asemenea, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar, ce ofera o nutritie echilibrata plantelor si are efect de intarire a metabolismului acestora, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml sau Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor.
      Avand in vedere starea actuala a plantei din imaginile atasate si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

      # 128802
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi