• Acest subiect are 4 răspunsuri, 3 voci și a fost actualizat ultima dată 5 aprilie 2022 la 10:52 de BORBELY RAMONA.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • RAMONA BORBELY
      2 aprilie 2022
      4 urează frunze verzi

      De ce usuca rapid frunzele Gardeniei?

      Buna ziua!
      Revin la dvs. cu o intrebare, in ceea ce priveste un alt exemplar de Gardenia pe care am achizitionat-o la inceputul lunii IUNIE a anului 2021, cand era o planta sanatoasa si inflorita. Am amplasat-o tot pe terasa mea, care este prevazuta cu geamuri termopane, unde a beneficiat toata vara de lumina, dar nu de razele directe ale soarelui, temperaturi de vara, insa umiditatea era putin cam scazuta- sub 40%. In tot acest timp, planta s-a mentinut sanatoasa; in toamna chiar am stropit-o preventiv cu MOSPILAN, NISORUN , nu mai stiu exact, intrucat aveam probleme cu niste trandafiri, care erau amplasati in acceasi terasa . Pot sa spun ca de atunci , am inceput sa observ cum frunzele Gardeniei au inceput sa isi piarda vitalitatea, sa i se modifice culoarea , treptat frunzele au inceput sa prezinte pete maronii, sa devina rigide si uscate.
      Mentionez, ca am udat-o mereu cu apa fiarta si racita, la care am adaugat uneori si putina zeama de lamaie, pt. a mentine ph-ul acid si i-am administrat in luna martie , anul acesta, ingrasamant pt. plante cu flori.
      Procesul de uscare s-a intensificat in urma cu o luna, iar de atunci pe zi ce trece, planta se usuca si se deterioreaza continuu. Ma intreb, daca totusi este necesar sa-i schimb substratul ?
      Va rog mult sa-mi oferiti sfaturile necesare pt. a salva aceasta planta, cat mai repede posibil.
      Va multumesc anticipat!
      Ramona Borbely

      # 121694

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 aprilie 2022

      Buna ziua, daca gardenia nu a fost transplantata de cand ati achizitionat-o, atunci este indicata efectuarea acestei operatiuni (intrucat cu timpul elementele nutritive ale substratului se epuizeaza), folosind un substrat precum Substrat pentru plante de camera, 20 litri. In acest caz, se va acorda atentie sporita transplantarii (Transplantarea plantelor decorative de interior), deoarece aceasta poate provoca un stres suplimentar plantei. Cu aceasta ocazie este indicata indepartarea frunzelor uscate si verificarea starii radacinilor (daca prezinta parti uscate/moarte). Mai apoi, se recomanda aplicarea prin udare la radacina a unui ingrasamant ce sprijina dezvoltarea radacinilor, precum AMN BonaVita, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului. Se pot efectua 3-4 tratamente la interval de 10-14 zile. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea gardeniei, va rugam sa consultati si articolul urmator: Gardenia, informatii si sfaturi de ingrijire. In cazul in care apar si alte simptome pe parcursul acestei perioade de vegetatie, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 121880
      0 urează frunze verzi
      • BORBELY RAMONA
        4 aprilie 2022

        Buna ziua!
        As dori sa va intreb, referitor la substratul pt Gardenie- daca folosesc un substrat pt Rododendroni si Azalee, deci cu un ph acid, este ok?
        Va atasez poza cu substratul respectiv.
        Ramona Borbely

        # 121913
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          5 aprilie 2022

          Buna ziua. Intrucat substratul din fotografia atasata nu face parte din catalogul nostru de produse si nu cunoastem compozitia acestuia, nu suntem in masura sa va sfatuim in legatura cu utilizarea acestuia.

          # 121943
          0 urează frunze verzi
          • BORBELY RAMONA
            5 aprilie 2022

            Buna ziua!
            Este un substrat cu ph acid.

            # 121946
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gardenia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi