Vezi 3 fire de răspunsuri
    • LUMINITA
      22 iunie 2021
      0 urează frunze verzi

      de ce se usuca picea glauca?

      Buna ziua! Am plantati, de ceva ani, picea glauca conica, dar de anul acesta a inceput sa se usuce, respectiv ace maronii, pe care am incercat sa le scutur. Ce tratament recomandati pentru asi reveni? Multumesc!

      # 92797

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iunie 2021

      Buna ziua, cel mai probabil, acesta a fost afectat de umiditatea ridicata, persistenta din ultima perioada. Din pacate, acele brunificate nu isi vor mai reveni, iar din fotografia atasata, se observa ca acesta este afectat intr-o proportie destul de mare, de aceea, aplicarea unui tratament in acest stadiu nu il va ajuta.

      # 92939
      0 urează frunze verzi
      • Virgil
        15 mai 2022

        Buna ziua! Sunt brazi f frumosi. Am 7 in gradina. Cel mai mare are aproape 2 m. Locuiesc in Constanta unde vara este destul de secetoasa. Daca nu il uzi cat trebuie incepe sa se usuce. Din ce am observat, trebuie sa aiba pamantul umed. Mai este posibil ca radacinile la un moment dat sa fie dezgolite de galerii de cartite sau sa se lase pamantul si se formeaza goluri, daca nu s a compactat bine dupa completare cu pamant vegetal si sa nu aiba de unde sa si ia umiditate. Mi s a intamplat asa la un pin, care a fost plantat pe locul unor umpluturi cu pamant vegetal. Am gasit goluri la radacina, le am umplut, apoi si a revenit.

        # 126852
        1 urează frunze verzi
    • LUMINITA
      23 iunie 2021

      Buna seara! Pentru picea glauca de vreo 6 ani, care a inceput sa se usuce, ce tratament recomandati? Multumrsc!

      # 93029
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 iunie 2021

        Asa cum am precizat anterior, din pacate, in cazul molidului din prima fotografie aplicarea unui tratament este ineficienta, avand in vedere proportia in care este afectat. In cazul in care detineti mai multe exemplare, avem rugamintea sa atasati fotografii cat mai clare cu acestea si sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat simptomele? ati aplicat tratamente/ingrasaminte? care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate)? ati sesizat prezenta daunatorilor?

        # 93123
        0 urează frunze verzi
    • Gheorghitanu Iulian
      14 iulie 2022

      Bună ziua.
      Qm gasit acest daunator la Brad.Cum pot scăpa de ei?

      # 135007
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        15 iulie 2022

        Buna ziua. Doar din imaginile atasate, nu se poate identifica daunatorul respectiv, de aceea, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii: unde a fost prezent daunatorul (in interiorul scoartei, pe ramuri)? Ati observat si prezenta adultilor? Pe ramuri sunt prezente orificii (verificati cu atentie)?
        In plus, daca este posibil, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare cu larvele respective.

        # 135056
        0 urează frunze verzi
        • Gheorghitanu Iulian
          15 iulie 2022

          Este pe ramuri .Este intr-o bobita și în interior e un vreme.

          # 135080
          0 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            15 iulie 2022

            Formatiunile din imagini par sa reprezinte o specie de paduchi testosi (cel mai probabil Physokermes piceae). Impotriva lor se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar 7 zile de la tratament, puteti alterna cu insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa.
            Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai uniform pe planta, insistant in zonele in care se observa daunatorii. Este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina/ramuri, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu o perie.
            La 10 – 12 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate administra un ingrasamant pentru conifere, precum Fir Fluid, 350 ml, aplicat prin pulverizare foliara in doza 25 ml/ 10 l apa. Acesta contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la 3-4 saptamani.
            De asemenea, in toamna (septembrie-octombrie), se recomanda si administrarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Acesta se administreaza prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare usoara si udare. Acest ingrasamant sporeste rezistenta la seceta si inghet, imbunatatind totodata echilibrul hidric al arborilor/arbustilor. Mai multe informatii despre fertilizarea coniferelor se regasesc in articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.

            # 135089
            0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi