Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Paul Petrus
      6 iulie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce se usucă lamaiul

      Bună ziua , am 4 lămâi de 1 an . În primele 6 luni totul a decurs corect : locație balcon , însămânțare în ghiveci , udare zilnică cu apă de la robinet , ore suficiente de lumină , pământ îmbunătățit atât chimic cât și natural. Apoi o dată cu venirea frigului ,le-am băgat în cameră iar din ianuarie până spre sfârșitul lui martie au beneficiat de lumină led aproximativ 8 ore pe zi. În aprilie le-am scos din nou pe balcon, dar de aici a început declinul , mai întâi frunzele s-au uscat la colțuri apoi uscarea s-a extins pe toată frunza, căpătând o culoare cremă, unele frunze s-au uscat de asemenea , nu și-au pierdut verdele dar au devenit f tari. În prima poză lamaiul respectiv sau ce a mai rămas din el , înainte cu 3 luni avea 4 ramuri înalte, acum s-au uscat toate și au căzut la fel și frunzele s-au uscat și au căzut, de vreo 2 săptămâni au această tentativă de înmugurire ( se vede mai jos pe trunchi) . Ceilalți lămâi după cum vedeți în poza nr.2 lămâiul era de 30 de cm nu avea ramuri dar avea cam 20 de frunze mari și f verzi, odată cu scoaterea pe balcon s-au uscat toate frunzele și trunchiul e uscat. Poza nr.3 e planta cel mai puțin afectată dar numai are creștere. Poza nr.4 este singura plantă care are creștere odată cu tranziția pe balcon ( vezi frunzele noi apărute jos) dar așa cum s-a întâmplat la toate frunzele se usucă. Le ud cu apă de la robinet ( stătută min.24H) , au parte de soare direct cam 5 ore zilnic apoi lumină naturală peste 14 ore, temperatura e ridicată în această perioadă 40°C (Spania) , vânt au parte uneori, dar așa cum am zis aceste condiții le aveau și anul trecut când au avut o creștere rapidă și constantă. De menționat este faptul că pe balcon am un trandafir , în momentul de față prezintă la fel frunze uscate ( cream) iar trandafirulîn urmă cu 3 luni a fost afectat de boala prafului alb și avea de-asemenea niște paraziți verzi de aprox 2-3 mm ,l-am tratat la momentul respectiv , dar a rămas așa.

      # 97109

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iulie 2021

      Buna ziua, plantele fiind tinere, cel mai probabil au fost afectate de modificarea brusca a conditiilor de mediu. De regula, mutarea plantelor din interior in exterior se face prin aclimatizarea treptata a acestora. De moment, pentru a sprijini depasirea stresului suferit si regenerarea lamailor, puteti avea in vedere administrarea catorva tratamente cu un ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta poate fi diluat intr-o doza de 30 ml/10 litri apa si poate fi administrat prin udare. Totodata, prin pulverizare pe frunze, puteti aplica un fertilizant precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml, recomandat, de asemenea, in situatii de stres (25 ml/10 L apa).
      Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a citricilor puteti regasi si in articolul nostru: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 97252
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi