Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Simona Acsinte
      21 iulie 2021
      3 urează frunze verzi

      De ce se usuca frunzele la cires?

      Buna ziua,
      Am plantat in primavara un cires (crescut in ghiveci) si de curand am observat ca unele frunze incep sa se inroseasca de la mijloc si sa se usuce.
      Va rog recomandati-mi ceva cu care sa il stropesc.
      Multumesc anticipat!

      # 99459

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 iulie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu ciresul, facute de aproape, cat si in ansamblu, in care sa se observe mai clar simptomele mentionate.
      Totodata, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre cires: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe cires?

      # 99500
      0 urează frunze verzi
    • Simona Acsinte
      21 iulie 2021

      Buna ziua! Multumesc pentru reply si raspunsul viitor.
      Ciresul este plantat in curte (Bucuresti), pamantul era cel existent in curte + la plantarea am pus pamant universal cumprat dintr-un magazin de bricolaje.
      Fiind si in aceasta zona o parte din gazon, udare se realizeaza automat dimineata si seara, jumatate de ora, zilnic.
      La plantare am pus ingrasamant tip boabe pt pomi fructiferi.
      Nu observ prezenta unui daunator, insa uneori mai observ cateva furnici. Sau, poate va da-ti seama dvs din pozele atasate.
      Multumesc inca o data!

      # 99551
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 iulie 2021

        Avand in vedere conditiile mentionate, simptomele prezente au fost determinate cel mai probabil de umiditatea excesiva si persistenta in sol (mai ales ca ciresul este o specie sensibila la umiditate). In continuare, pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, este indicat sa aplicati un fertilizant precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, prin pulverizare foliara, la interval de 10-14 zile. 
        De asemenea, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare.
        In plus, se recomanda afanarea solului de la baza ciresului, mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie si intreruperea irigarii in zona ciresului, in caz contrar, simptomele vor persista.
        Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire ale ciresului, puteti consulta articolul nostru (Cires, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire).

        # 99563
        0 urează frunze verzi
    • Sarafim viorel
      5 februarie 2024

      Buna ziua,am un cires de 10 sau 15 ani,nu știu exact,începe sase usuce câte o crenguța,după alta și tot asa,oare care ar fi problema,va rog sa ma ajutați,ms

      # 204586
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        5 februarie 2024

        Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii focalizate, clare, cu pomul si cu sectiunile depreciate. De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre ingrijire, precum: cand au debutat simptomele, ce tratamente s-au facut, cand si cum realizati taierile, daca se pot observa sau nu daunatori (orificii, panze fine, depuneri) si alte informatii care pot fi relevante.

        # 204587
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi