Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Ana Maria
   7 decembrie 2021
   9 urează frunze verzi

   De ce se usucă bonsaiul?

   Bună ziua! Am un bonsai din martie 2021 și deobicei îl udam cam o dată pe săptămână, însă acum 2 săptămâni de când a pornit centrala mai des a început să se usuce pământul mai mult și l-am udat de 2 ori într-o săptămână, iar după aceste 2 udări nu se mai usca pământul așa că după câteva zile în care am văzut că tot era foarte ud am schimbat pământul cu unul special pentru bonsai, l-am udat puțin în ziua respectivă și am observat că după câteva zile era tot mai pleostit și acum arată așa. Menționez că i-am schimbat și locul, acum stă la geam și are lumină mai multă decât înainte când era pe raft în bibliotecă. Ce aș putea face să nu îl pierd?

   #113278

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 decembrie 2021

   Buna ziua, daca simptomele au aparut la scurt timp dupa transplantare, cel mai probabil acestea au fost cauzate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. In acest caz, pentru a sprijini acomodarea plantei cu noile conditii, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate aplica prin udare, in doza de 3 ml/1 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente la un interval de 10-14 zile.
   La anul, incepand din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale bonsailor, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.
   Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire bonsai, puteti consulta articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

   #113299
   0 urează frunze verzi
   • Ana Maria
    8 decembrie 2021

    Din păcate simptomele au început înainte de transplantare cred eu din cauza faptului că era pământul prea ud și tocmai ăsta a fost motivul pentru care am schimbat pământul deoarece trebuia să îl usuc cumva. Credeți mai am vreo șansă să îl salvez?

    #113300
    0 urează frunze verzi
   • Ana Maria
    8 decembrie 2021

    Menționez că a început să se deterioreze starea lui înainte cu câteva zile de transplantare, cred eu de la prea multă apă, tocmai de aceea am și schimbat pământul că nu se mai usca pământul și mi-a fost frică să nu îi atace rădăcina. Credeți că mai am vreo șansă să îl salvez?

    #113308
    1 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 decembrie 2021

   Exista posibilitatea ca bonsaiul sa fi fost initial afectat de umiditatea persistenta din sol, stresul fiind ulterior accentuat de transplantarea efectuata (avand in vedere ca bonsaii sunt sensibili la aceste operatiuni). De moment, nu se poate mentiona exact care sunt sansele ca planta sa-si revina complet, de aceea, este indicat sa incercati aplicarea a 2-3 tratamente cu produsul mentionat (AMN Bonavita) si sa urmariti cu atentie evolutia plantei.

   #113312
   3 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se usucă bonsaiul? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare