Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristi
   22 iunie 2021

   De ce se usucă 3 chiparoși Cupressocyparis aurea de la baza crengillor?

   Am plantat acum 3 săptămâni acești chiparoși care au cam 2 m înălțime. Gropile au fost cu câțiva cm mai mari decât balotul în care au venit (în ghiveci de plastic cam de 40 cm diametru). Am completat cu pământ pentru rășinoase și am udat. De atunci nu i-am mai udat pentru că a plouat mult aici, în jud. Ilfov. Se observă că se usucă crenguțele dinspre tulpină. Nu știu ce să fac. Câtă apă să le dau și la ce interval? E de la prea multa apă, sau prea puțină, sau care sa fie cauza?

   #92761

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 iunie 2021

   Buna ziua, uscarea frunzisului coniferelor (mai ales langa trunchi) reprezinta de cele mai multe ori un fenomen natural, mai ales daca arbustii au fost plantati recent. Astfel, momentan, se recomanda eliminarea portiunilor afectate si administrarea unui ingrasamant ce ajuta la dezvoltarea sistemului radicular si revitalizarea plantelor: Stimulator Inradacinare Wurzel-Fit, 900 g. Acesta se imprastie si se incorporeaza in sol, respectand o doza de 100 g/mp. Dupa aplicarea ingrasamantului, este important sa asigurati o udare corespunzatoare.
   Ulterior, pe parcursul perioadei de vegetatie, ar fi indicat sa aplicati regulat un ingrasamant special pentru conifere Evergreen Fluid, 350 ml, pentru a ajuta la cresterea sanatoasa a acestora.
   Pentru informatii despre ingrijirea corespunzatoare a plantelor, puteti consulta articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Chamaecyparis), cele doua genuri de conifere avand cerinte de mediu similare.

   • Cristi
    23 iunie 2021

    Vă mulțumesc pentru răspuns!
    Aș mai vrea să mai știu cam la ce perioadă se face udarea pentru acești coniferi. Cum îmi dau seama dacă a venit vremea să fie udați și cum știu dacă au umezeală prea mare?

    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     23 iunie 2021

     Nu se poate preciza exact un interval constant al udarilor, intrucat conditiile de mediu pot varia, insa este important sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum suficient de apa), la intervale mai lungi de timp, pentru ca solul sa se usuce aproape complet intre udari, permitand radacinilor sa respire.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se usucă 3 chiparoși Cupressocyparis aurea de la baza crengillor? Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec