Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Laura Florea
   7 octombrie 2021

   De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez?

   Îl am de 1 an și jumătate, îl țin în bucătărie pe blat, în fața geamului să aibă lumină,a înflorit de 2 ori,dar de când l am mutat Intr un ghiveci mai mare,i se au uscat bobocii de floare și frunzele au început să se răsucească și să se usuce.Il ud când pământul e uscat la suprafață,de 2 zile l am pus din nou Intr un ghiveci mai mic.Nu știu dacă își mai revine, aș vrea să l salvez . Ajutați mă cu un sfat, vă rog , Vă mulțumesc anticipat.

   #109209

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 octombrie 2021

   Buna ziua. Daca simptomele au aparut la scurt timp dupa transplantare, cel mai probabil acestea au fost cauzate de stresul suferit in urma acestei operatiuni. In plus, trebuie mentionat faptul ca, de regula, transplantarea plantelor de interior se face primavara, in perioada de repaus vegetativ, cand acestea nu prezinta flori sau boboci florali. In acest caz, pentru a sprijini acomodarea plantei cu noile conditii, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate aplica prin udare, in doza de 3 ml/1 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente la un interval de 10-14 zile.
   La anul, incepand din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor ornametale cu flori: Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru.
   Mai multe informatii despre transplantarea plantelor ornamentale sunt prezentate in articolul nostru: Transplantarea plantelor decorative de interior.

  • Laura
   18 octombrie 2021

   De ce se îngălbenesc frunzele la yuca? Am planta de un an,am ținut o în living lângă geam,am lăsat pământul să se usuce între udări,de 3 săptămâni am mutat o în dormitor, poziționată în nord, lângă geam pe un scaun,dar au început să i se îngălbenească frunzele.Ce e de făcut?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    18 octombrie 2021

    Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii, cat mai clare cu planta afectata si sa ne furnizati mai multe detalii: ce temperatura este in incinta respectiva? Ghiveciul prezinta orificii pentru scurgerea apei? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand, ce doze ati folosit? Se observa prezenta vreunui daunator?

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 octombrie 2021

   Din imaginile atasate si detaliile oferite, simptomele sunt similare cu cele provocate de un patogen de sol. In acest caz, este indicat sa indepartati frunzele ofilite de la baza plantei, apoi puteti efectua 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, aplicat prin udare la radacina, in doza de 10 g/10 litri de apa.
   Foliar, se recomanda aplicarea unui produs precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml, pentru intarirea plantei si rezistenta la agentii fitopatogeni.
   Mai multe informatii despre cerintele de ingrijire se regasesc in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Yucca.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se răsucesc și se usucă frunzele la trandafirul japonez? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Trandafiri japonezi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Marian Petrica
  25 noiembrie 2021
  Trandafir japonez uscat – ce pot face sa-l salvez? Comunitatea Botanistii
  E udat la 3-4 zile, lumina indirecta are cam toata ziua. Cred ca mare greseala a fost sa-l ud cu apa in care am pus un fertilizant pt plante verzi( folosit pt toate celelalte plante). Ce-i pot face sa-l salvez? multumesc!
  0
  2
  Trimite
  Demeter Ionela
  24 noiembrie 2021
  Buna am un trandafir care a început să piardă tot mai multe frunze se îngălbenesc și cad acum incepe sa și înflorească.multumesc
  0
  3
  Trimite
  Diana Popovici
  12 octombrie 2021
  De ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea BotanistiiDe ce se îngălbenesc frunzele trandafirului japonez si cad? Comunitatea Botanistii
  A fost ținut in aer liber pana acum o săptămâna, de când l-am pus in interior frunzele s-au îngălbenit si cad. Este udat la câteva zile apa nu este pusă in exces dar nici puțin. Nu prezintă insecte pe frunze
  0
  1
  Trimite
  Sara
  11 octombrie 2021
  Trandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea BotanistiiTrandafir japonez – frunzele se ingalbenesc si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ! Am un trandafir japonez/chinezesc care era super frumos, inflorea abundent pana primavara anului curent. Deodata, a inceput sa nu mai faca flori, frunzele i se ingalbenesc si cad iar varfurile ramurilor pui raman nedezvoltate si se usuca. Flori nu a mai facut. I-am schimbat substratul ( -ce e drept, e substrat simplu- i-am pus ingrasamant organic si e la fel. Nu mai stiu ce sa ii fac. Ma puteti ajuta va rog ?
  2
  3
  Trimite
  Nicolae Ruxandra
  23 august 2021
  Cum pot sa ajut trandafirul japonez pentru a inflori ? Comunitatea Botanistii
  De 2-3 ani numai face flori. In fiecare an este tuns si ghiveciul este pozitionat in camera , la fereastra. Multumesc
  0
  1
  Trimite