• Acest subiect are 9 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 27 mai 2021 la 09:47 de Dorina A.
Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Dorina A.
   27 mai 2021

   De ce se răsucesc frunzele ardeilor?

   Am observat o răsucire a frunzelor la ardei. I-am stropit cu Ridomil. Care ar fi cauza? Ce alte tratamente as putea aplica?
   Mulțumesc!

   #89744

   9 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   27 mai 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu plantele in ansamblu si sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat, mai exact, simptomele? care sunt conditiile de mediu (sol, temperatura, umiditate)? cand ati aplicat tratamentul cu ridomil si in ce conditii, inclusiv in ce perioada a zilei? ce doza ati respectat? ati administrat pana acum ingrasaminte? ati observat daunatori prezenti?

  • Dorina A.
   27 mai 2021

   Bună ziua! Răsucirea frunzelor la ardei a apărut acum o săptămână, după ploaie. Ardeii sunt plantați în grădină, in aer liber. Nu am folosit îngrășăminte. Irigarea se face la 3 zile prin picurare. Am stropit acum doua zile cu Ridomil, un pliculeț la 10 litri de apa. Pe frunze au apărut mici gândăcei roșii și musculițe negre.

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    27 mai 2021

    Cel mai probabil simptomele de incretire a frunzelor au aparut in urma atacului daunatorilor (mai ales ca ati precizat ca le-ati observat prezenta). Pentru combatere, in functie de evolutia atacului, se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile cu un insecticid biologic, cu spectru larg de actiune: Antario, 100 g. Se dizolva 10 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara.
    De asemenea, pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda administrarea periodica a unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele nutritionale ale legumelor: Ingrasamant Organic Legume Gemusezauber, 350 ml.
    Pentru alegerea tratamentelor potrivite din timpul perioadei de vegetatie, in functie de fiecare fenofaza, va rugam sa consultati urmatorul program de tratamente: Ardei - Program de tratamente.

    • Dorina A.
     27 mai 2021

     Mulțumesc! Din păcate, nu am Antario. Am alte insecticide comandate de la dvs. Vertimec, Mospilan, Faster, Floramite… Pot utiliza unul dintre acestea?

     • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 mai 2021

      In acest caz, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente cu Vertimec 1.8 EC, 10 ml.

      • Dorina A.
       27 mai 2021

       Mulțumesc!

      • Dorina A
       7 iunie 2021

       Bună ziua!
       Sunt posibile următoarele combinații pentru ardei și roșii?
       Laser+ Equation pro
       Ortiva + Floramite
       Laser+ Score 250
       Signum+ Polyram

       Mulțumesc!

       • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 iunie 2021

        Buna ziua, atunci cand vreti sa combinati anumite produse de protectia plantelor, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora. De regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
        Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor (sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec).

  • Dorina A
   7 iunie 2021

   Am înțeles. Mulțumesc!

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se răsucesc frunzele ardeilor? Comunitatea Botanistii
Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  De ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea BotanistiiDe ce se ofilesc Ardeii Kapia si Gogosar Comunitatea Botanistii
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Trimite
  Bunul
  21 august 2021
  cum elimin plosnitele de pe ardeiului iute? Comunitatea Botanistii
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Trimite
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Din care cauza s-au stricat ardeii Comunitatea Botanistii
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Trimite
  Luca
  30 iulie 2021
  Ce boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea BotanistiiCe boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea BotanistiiCe boala îmi ataca gogoșarii? Comunitatea Botanistii
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Trimite
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  De ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea BotanistiiDe ce cade floarea la gogosarii mei? Comunitatea Botanistii
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1
  Trimite