Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andreea
      22 iunie 2021
      3 urează frunze verzi

      de ce se ingalbeneste buxusul?

      A inceput sa se ingalbeneasca si am obs niste panze de paianjen…ma ajutati va rog cu un tratament?
      Multumesc!

      # 92887

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iunie 2021

      Buna ziua, in general, panzele de dimensiuni mari apartin paianjenului comun, acestia nu sunt daunatori pentru plante, ci dimpotriva, sunt benefici, hranindu-se cu multe insecte ce provoaca neplaceri. Astfel, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa atasati cateva fotografii cu acestia si in ansamblu si sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat simptomele? ati aplicat vreun tratament, administrat vreun ingrasamant? care au fost conditiile de mediu (temperatura, umiditate)? au fost plantati recent?

      # 92985
      2 urează frunze verzi
      • Andreea
        23 iunie 2021

        Buna seara! De aprox 3 sapt i-am plantat(erau si toaletati daca conteaza) iar simptomele au debutat aprox de 1 sapt-1 sapt jumate de cand cu ploile acestea abundente…nu am folosit nici un tratament/ingrasamant ca nu era cazul…dar acum au inceput frunzele sa se ingalbeneasca si au niste pete maronii pe ele…
        Poate un fertilizator/ingrasamant au nevoie?
        Multumesc frumos de ajutor!

        # 93026
        1 urează frunze verzi
      • Andreea Andreea
        25 iunie 2021

        Multumesc frumos

        # 94429
        1 urează frunze verzi
    • Nico
      29 mai 2022

      Bună seara! Am stropit buxusul cu o soluție pentru viermi și de atunci a început să se îngălbenească. Ce aș putea să fac?

      # 128990
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        30 mai 2022

        Buna ziua. In cazul in care ati identificat rame de pamant (Lumbricus terrestris) si ati aplicat tratamentul mentionat impotriva acestora, trebuie sa stiti ca acestia nu sunt daunatoare plantelor, chiar din contra, sunt benefice solului si sistemului radicular. Daca starea buxusilor era una normala inainte de aplicarea solutiei respective, cel mai probabil deprecierea acestora poate fi asociata cu o usoara fitotoxicitate (in functie de tipul produsului, dozajul folosit si volumul de solutie aplicat).
        De moment, pentru stimularea depasirii perioadei de stres, se recomanda administrarea regulata a unor ingrasaminte specifice, precum AMN Nordalge, 500 ml prin udare la radacina, la intervale de 1-3 saptamani si Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare foliara, la intervale de 3-4 saptamani, pe durata intregii perioade de vegetatie, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan Fertilizare Buxus.
        In continuare, este recomandata ingrijirea corespunzatoare a acestor specii de plante cu frunzis persistent, conform celor detaliate in articolul nostru: Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere starea actuala a arbustilor, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor. In continuare, daca observati alte simptome specifice unor boli sau prezenta unor daunatori (inclusiv orificii, larve, depuneri de oua), va rugam sa consultati articolul nostru: Buxus, informatii despre boli, daunatori si tratamente, respectiv sa reveniti cu un nou mesaj, insotit de fotografii.

        # 129000
        0 urează frunze verzi
        • Cristina
          24 august 2022

          Bună am cumpărat in urma cu 4,5 zile 3 buxusuri erau frumoși verzi , nu au trecut decât o zi și am observat pe frunze că ceva parca ia ars și de-atunci in fiecare zi tot mai rău arată unul ii aproape uscat .. va rog ajutați-mă ???

          # 138840
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            24 august 2022

            Buna ziua, din pacate, pozele nu au fost atasate, de aceea, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii, cat mai clare cu plantele afectate (atat in ansamblu, cat si focalizate pe partile afectate) si sa ne furnizati mai multe informatii despre acestea: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina)? Ati sesizat prezenta daunatorilor? Simptomele au debutat la scurt timp dupa achizitionare?

            # 138844
            0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi