Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Iuliana
      1 mai 2022
      0 urează frunze verzi

      De ce se ingalbenesc si se zbarcesc tulpinile la philodendron?

      Buna ziua, la inceput, a inceput sa se ingalbeneasca partea de sus din tulpina asa ca am taiat-o. De unde am taiat am observat ca incepe sa se ingalbeneasca si apoi s-a innegrit varful. In jos a inceput sa se ingalbeneasca si apoi sa se zbarceasca. Ulterior si celelalte 2 tulpini incep sa se ingalbeneasca si sa se zbarceasca, ingalbenirea continuand in sus. Este udata cam de 2 ori pe saptamana (se afla langa bucatarie si este in mare parte foarte cald). Solul nu a fost schimbat niciodata complet (doar o parte din cel de sus pe care l am schimbat acum 4 luni ). Lumina nu este directa, trece printr-un geam. Nu am folosit niciun ingrasamant si recent a aparut cate o frunza noua pentru fiecare tulpina. Planta are 15 ani, si a stat in acelasi loc mereu.M am gandit sa i schimb pamantul, dar imi era teama sa nu o afectez mai rau. Ma puteti ajuta cu un sfat?

      # 124529

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 mai 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu, in care sa fie posibila observarea frunzelor nou-aparute, precum si a dimensiunii ghiveciului. De asemenea, va rugam sa mentionati cand au debutat aceste simptome, mai exact, respectiv daca ati efectuat tratamente fitosanitare de curand. In plus, se recomanda verificarea orificiilor de drenaj al apei (daca acestea nu sunt obturate). In cazul in care observati si alte simptome, va rugam sa atasati forografii cu focalizare pe acestea.

      # 124789
      0 urează frunze verzi
    • Iuliana
      2 mai 2022

      Buna ziua. Multumesc mult pentru ajutor. Ma scuzati ca am incurcat dar nu este o monstera ci un filodendron.
      Simptomele au inceput sa apara cam acum 4 luni. Prima oara s-a uscat doar o tulpina si am presupus ca planta nu va pati nimic, apoi cam acum 2 saptamani am observat ca aceasta incepe sa se ingalbeneasca din nou.
      Nu am efectuat tratamente fitosanitare pe aceasta planta pana acum. Am atasat imagini cu planta, respectiv noile frunze (care aproape s-au maturizat). Am varificat si gaurile de drenaj si sunt in regula.

      # 124797
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2022

      Buna ziua, din imaginile inserate planta per ansamblu arata bine. In general, umiditatea ridicata din substrat conduce la ingalbenirea si putrezirea tulpinilor. Nu se poate preciza un volum de apa exact, sau un interval intre udari, insa, este indicat sa ii asigurati un volum de apa suficient (pentru impregnarea substratului si implicit pentru ca toate portiunile sistemului radicular sa primeasca apa), lasand apoi substratul sa se usuce intre doua udari. De moment, se recomanda monitorizarea plantei si administrarea unui ingrasamant organic, cu efect revitalizant, precum: AMN Verde, 500 ml, acesta imbunatateste fertilitatea substratului si sprijina cresterea sanatoasa a plantelor. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti regasi in articolul nostru: Philodendron, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 124859
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Philodendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi