Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mirela Tabacaru
      11 decembrie 2021
      8 urează frunze verzi

      De ce se ingalbenesc frunzele la cycas revoluta?

      Am acest palmier din septembrie . Nu i am schimbat pamantul . Il udam la 2 saptamani, de teama sa nu putrezeasca radacinile. I a mers bine pana acum vreo 2 saptamani cand am vazut ca incepe usor sa se ingalbeneasca. Nu am vazut daunatori deloc. Era asezat pe masa dinliving , ceva mai innpenumbra pana ac 2-3 sapt. Si apoi l am mutat la ferestra( cand am observat ca are niste puncte galbene pe frunze).
      Si apoi in 4 zile ( cat am fost plecata saptamana trecuta ) m am trezit cu el complet galben la primul rand de frunze.le am taiat sa l mai eliberez de sarcina si pierdere de energie inutila , ca tot erau pierdute aceste frunze.
      Poate fi si de la temperatura mai scazuta? Cand nu sunt acasa :15-18 grade.
      Sa i schimb pamantul in care l am cumparat? Ii trebuie un ghiveci mai mare? Acum arata precum innultima poza. Doar cu 1/4 din frunze ramase.
      Multumesc

      # 113403

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 decembrie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre palmier: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditatea aerului)? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Temperatura este constanta? Cum se realizeaza udarea? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant? Se observa prezenta unei panze subtiri pe planta (verificati cu atentie)?

      # 113446
      0 urează frunze verzi
      • Mirela Tabacaru
        13 decembrie 2021

        Buna ziua, Palmierul a fost amplasat pe masuta de cafea la 4 m de fereastra cu orientare sudica pana in urma cu 2-3 saptamani cand am vazut o usoara tenta de ingalbenire a catorva ace . Apoi l am mutat pe pervazul ferestrei. si n loc sa i fie mai bine, in 2 saptamani s- au ingalbenit toate frunzele de la baza. Nu are nici o panza fina si nici insecte pe frunze (am verificat mereu asta , stiind ca cycas e f sensibil la daunatori ). Ghiveciul are drenaj,cu gauri mari , fiind ghiveciul initial in care am cumparat palmierul de la Dedeman ( nursing pot ) si acelasi pamant. L am udat 1 data la 2 saptmanai. cand era pamantul uscat ( scot tot palmierul din ghiveci si in inspectez radacinile si pamantul cat de uscat e inainte sa l ud ) . Temperatura ambientala cand nu sunt acasa : 15-18 grade , si n rest 22 grade. Am aplicat niste ingrasaminte foliare de la dvs, si unele in apa de udat ( recomandate pt plante verzi ) in octombrie . dar de atunci nimic.
        Multumesc

        # 113472
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi