Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mirela Tabacaru
   14 noiembrie 2021

   De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei?

   Buna seara! Am cumparat dracena de 2 luni, cu mai putine pete verde dechis la interior, dar in altima perioada s au inmultit f mult. Si mi e teama sa nu fie vreo viroza. Am stropit o cu champ 77, ackersctelhalm, yokosan,zimmerpflanzen. Si 1 data la 2 – 3 zile o stropesc cu apa ca am remarcat ca avea uscate si varfurile( pe care le am taiat ) . E pozitionata pe un dulap , cumva umbrita, farq multa lumina. O ud doar cand pamantul e uscat.nu am schimbat pamantul de cand am cumparat o. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!

   #111976

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   15 noiembrie 2021

   Buna ziua, simptomele pe care le prezinta dracena sunt specifice fainarii. In acest caz, este indicata efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7 zile cu un fungicid cu spectru larg de combatere, precum Zoxis 250 SC, 10 ml. Solutia se pulverizeaza (Pulverizator manual Volpi TECH1) pe ambele parti ale frunzelor, atat pe partea inferioara cat si pe partea superioara a frunzelor, cat mai uniform pe intreaga planta. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat pe eticheta), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Periodic, pentru regenerarea si intretinerea plantei, ii puteti administra prin udare un ingrasamant precum Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Dracaena

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec