Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Dana B.
      20 aprilie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce se deformeaza frunzele trandafirului catarator?

      Buna ziua,
      Am o tufa de trandafiri urcatori si unele frunze au inceput sa se indoaie/increteasca dupa cum puteti vedea din pozele de mai jos. Simptomele au debutat cam acum 3 sapatamani, cind au inceput sa creasca frunzele, sunt afectate cam 10 – 20% din ele. Nu am observat niciun daunator si nu am aplicat niciun ingrasamant/tratament.
      Puteti va rog sa imi recomandati un tratament?
      Multumesc anticipat.

      # 86456

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 aprilie 2021

      Buna ziua, din imaginile atasate, simptomele pe care le prezinta trandafirul sunt similare unui atac de tripsi (insecte de mici dimensiuni, greu vizibile cu ochiul liber). Avand in vedere ca tripsii pot transmite si o serie de viroze, este important sa eliminati portiunile afectate si sa le distrugeti prin ardere, apoi sa efectuati 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu un insecticid precum Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina.

      Pentru a captura potentiali daunatori, se recomanda folosirea unei capcane adezive pentru tripsi, precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei (albastru) si raman lipite de adezivul special.

      Totodata, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale trandafirilor, cu efect de regenerare si intarire, precum Trandafiri NT, 250 ml, aplicat prin udare la radacina, in doza 2 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ 14 zile, in perioada de primavara-toamna.

      # 86463
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi