Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Mihai
   18 septembrie 2021

   De ce se aspreste frunza la leandrul

   Am cumpărat leandrul anul trecut și are frumzele aspre și sub frunze ca o pânză și ii cad frunzele ,lam stropit cu o substanță ca am avut 2 leandri unu și revenit unul nu ,nu știu ce sai fac ,ajutați-mă urgent !!!!!!!!!

   #107507

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 septembrie 2021

   Buna ziua, din fotografia atasata, pare a fi vorba despre un atac de acarieni. In acest caz, este indicat sa efectuati 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid precum Antario, 100 g, in doza de 10 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile. Nu se recomanda aplicarea solutiei pe boboci si pe flori.
   Totodata, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare.
   Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire leandru, puteti consulta articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Leandru).

  • Razvan
   1 noiembrie 2021

   Buna ziua, am aceeasi problema cu un leandru. Pe la jumatatea verii a inceput sa prezinte aceleasi pete albicioase pe frunze si s-a oprit din crestere. Am achizitionat de la botanistii.ro Nissorun 10WP si am tratat de 3 ori la 7 zile apoi dupa alte 7 zile sprayul organic pentru intarire plante de 3 ori / 7 zile, de asemeni. Planta se prezinta in acelas stadiu ca inainte, nu si-a revenit (nu au mai crestut alti lastari si cei care erau in crestere au ramas la fel).
   Intrebarea mea este daca este necesar sa indepartez frunzele si tulpina afectata sau sa le las asa peste iarna (planta nu este afectata pe prima treime din lungimea ei – doar partea de sus mai tanara este atacata).

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 noiembrie 2021

   Buna ziua, in cazul atacurilor unor daunatori sau boli, este necesara eliminarea portiunilor afectate, deoarece acestea nu isi vor mai reveni si astfel (prin taieri), este stimulata regenerarea plantei. De moment, dupa curatarea leandrului, se recomanda continuarea administrarii spray-ului pentru intarire si aplicarea prin udare a unui ingrasamant precum Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, lunar, in perioada de repaus vegetativ si la 1-2 saptamani, in perioada de vegetatie.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce se aspreste frunza la leandrul Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Leandru

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Claudia
  17 septembrie 2021
  leandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistiileandru – frunzele nou aparute se usuca Comunitatea Botanistii
  Am plantat acest leandru în vara, obținut dintr-o crenguța care a stat în apa. De câteva zile am observat ca frunzele noi apărute par ca se usca. Este udat o data pe săptămână și are lumina.
  0
  3
  Trimite
  Alina Moraru
  3 septembrie 2021
  Cu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea BotanistiiCu ce trebuie tratati Leandrii? Comunitatea Botanistii
  Buna, Pe perioada concediului am dus Leandrii la altcineva acasă pentru a putea fi udați corespunzător. Am 4 plante care sunt poziționate una lângă cealaltă. Când m-am întors am observat următoarele: 1. Au căzut multe frunze, unele frunze sunt decolorate, mugurii existenți s-au uscat/nu s-au mai dezvoltat 2. Frunze uscate pe margini și la vârf (nu am observat o cădere masiva a frunzelor la acesta) Intre timp am mai primit unul. La acesta frunzele noi sunt deformate, pătate (3). Cu ce trebuie tratati? Mulțumesc!
  1
  1
  Trimite
  Laura
  20 august 2021
  Leandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiLeandru – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,sunt in curtea locului de munca 6 leandri insa unii din ei sunt afectati.nu stiu sa va spun cat de des sunt udati insa am rugamintea sa ma ajutati sa ii salvez.va rog sa-mi spuneti si cum ne recomandati sa ii udam sau alte metode de a-i tine sanatosi.Multumesc
  0
  1
  Trimite
  FloriM
  8 iulie 2021
  Acestia sunt udati dar cad foarte multe flori. Trebuie un tratament de fertilizare? Sunt amplasati afara la lumina in ghivece. Farfuria este plina cu apa si pamantul este umed. Va multumesc.
  0
  1
  Trimite
  Lungu Cristina
  4 iulie 2021
  Cum sa ii salvez acești leandri? Comunitatea BotanistiiCum sa ii salvez acești leandri? Comunitatea BotanistiiCum sa ii salvez acești leandri? Comunitatea BotanistiiCum sa ii salvez acești leandri? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! De aproximativ 2 săptămâni am cumpărat acești leandri și nu știu ce problema au asa au venit . Menționez ca ii tratez cu mospilan o data pe săptămână și am aplicat și o fiola de movento la 6 l de apa pulverizat pe frunze. Ce tratamente sa ii aplic și dacă trebuie tăiat urgent sau mai poate aștepta zona afectata din poza? Va mulțumesc anticipat!
  0
  1
  Trimite