Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Andreea
      21 septembrie 2021
      4 urează frunze verzi

      De ce s-au ingalbenit frunzele de la Orhidee?

      Am aceasta orhidee și de după ce și-a scuturat florile, a început sa ii reaparara altele. Problema e ca frunzele sunt galbene, una a căzut între timp dar a început sa ii apără alta. O tin într-un ghiveci transparent, iar substratul este special pentru orhidee. Obișnuiam sa o ud cam des, la 2-3 zile. Acum o ud 1 data pe săptămână. Nu am scufundat-o în apa, doar am umplut ghiveciul cu apa, aceea dublura pe care o are ghiveciul. Menționez ca am mutat Orhideea în ghiveciul transparent acum 2 luni și i-am schimbat și substratul tot atunci.

      I-am administrat 1 singura data un îngrășământul pentru Orhidee (Biopon Elixir Duo). Planta sta la geam, nu bate soarele direct în ea.

      Ce sa fac sa isi revină? De câte ori sa o ud (am citit ca trebuie scufundată în apa timp de 10 minute)?

      # 107862

      13 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 septembrie 2021

      Buna ziua, din informatiile mentionate, orhideea a fost afectata de udarea necorespunzatoare (direct in vasul masca), ceea ce a determinat mentinerea unei umiditati ridicate in substrat. Astfel, in continuare, este indicat sa respectati cerintele specifice de ingrijire (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/), iar pentru mentinerea generala a sanatatii, regenerarea si protectia orhideei, se recomanda administrarea periodica, a unui ingrasamant precum Orhidee NT, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza un interval exact, recomandarile de genul “o data pe saptamana” sunt orientative, ele depind de foarte multi factori (temperatura ambianta, intensitatea luminoasa, numarul de ore de lumina pe zi, varsta plantei, fenofaza, dimensiunea ghiveciului etc.). De aceea, cel mai indicat este sa o udati atunci cand culoarea radacinilor (pe care o puteti observa usor, daca ghiveciul este transparent) se schimba din verde intens in verde-argintiu, adica atunci cand se usuca. Orhideele suporta mai bine lipsa apei, decat udarea in exces. In plus, intre doua udari, radacinile trebuie sa respire, altfel planta va avea de suferit. Asigurati-va ca dupa ce le udati, apa nu stagneaza in farfurioara, lasati-le sa se scurga bine. Evitati sa le udati seara (ideal, dimineata).

      # 107906
      0 urează frunze verzi
      • Andreea
        27 septembrie 2021

        Multumesc pentru sfaturi. Cu frunzele ce pot face? Le las asa poate isi revin sau cad singure?

        # 108279
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          27 septembrie 2021

          De moment, pentru a asigura o suprafata foliara necesara efectuarii tratamentelor, ar fi mai indicat sa pastrati frunzele plantei. Ulterior, pe parcursul regenerarii si formarii de frunze noi, le puteti elimina pe cele uscate.

          # 108321
          0 urează frunze verzi
    • Neagoe Ana Maria
      12 martie 2023

      Buna ziua am și eu o orhidee primită și de câteva zile a început sa ii se îngălbenească doua frunze

      # 156531
      1 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        13 martie 2023

        Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii, cat mai clare cu planta afectata si sa ne furnizati mai multe detalii: de cat timp detineti planta? Ati sesizat prezenta daunatorilor? Orhideea prezenta simptomele inca de la achizitie? Care sunt conditiile de mediu in care este amplasata (lumina, temperatura, umiditate)? Ati administrat ingrasaminte/tratamente fitosanitare?

        # 156682
        0 urează frunze verzi
    • Neagoe Ana Maria
      14 martie 2023

      Buna ziua am primit-o de o săptămâna.mai am inca doua și acelea nu au nimic

      # 156800
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        15 martie 2023

        Buna ziua. Daca nu ati observat daunatori sau simptome de afectiune (pete, depuneri, orificii, pulberi etc), cel mai probabil simptomele mentionate au fost cauzate de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire: modificarea factorilor ambientali, udare incorecta, carente nutritive, oscilatii de temperatura etc.
        In acest caz, se recomanda indepartarea frunzei afectate, intrucat nu isi va mai reveni, mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta si ingrijirea orhideelor conform cerintelor specifice. Mai multe informatii in acest sens se regasesc in articolul nostru: Orhidee, informatii si sfaturi de ingrijire.
        In plus, pentru mentinerea sanatatii generale a orhideelor, se recomanda utilizarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele acestor specii: Orhidee NT, 500 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

        # 156842
        0 urează frunze verzi
    • Neagoe Ana Maria
      19 martie 2023

      Buna ziua in primul rand va mulțumesc pentru sfatul in legătură cu orhideea,și mai am o întrebare am trei ghivece cu cyclame dar au început să lu se usuce frunzele știu că ele intră în perioada vegetativa dar am mai avut și nu și au mai revenit

      # 157396
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        20 martie 2023

        Buna ziua. Daca simptomele de uscare/cadere a frunzelor si florilor au debutat dupa perioada de inflorire, cel mai probabil plantele au intrat in perioada de repaus vegetativ (primavara-vara). Astfel, dupa indepartarea portiunilor uscate, puteti avea in vedere depozitarea ghivecelor intr-un loc uscat, intunecat si racoros. Fertilizarea se intrerupe in aceasta perioada, iar udarea se poate realiza rar (astfel incat sa evitati incretirea bulbilor). Ulterior, cand planta incepe sa formeze noi frunze, fertilizarea si udarea regulata se pot relua. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Cyclamen, informatii si sfaturi de ingrijire.
        Cu toate acestea, este important de mentionat faptul ca Cyclamen reinfloreste rar in conditii de interior.

        # 157581
        0 urează frunze verzi
    • Sava Denisa
      27 martie 2024

      Buna ziua , am o orhidee de cativa ani care nu prea infloreste. De cateva saptamani frunzele au inceput sa se ingalbeneasca si au pete maro pe ele . Ce ar trebui sa fac ?

      # 215411
      1 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi